reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    812×

    4,5 812
  • 1 h 15 min

  • 191×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 202
    • Nick
      Nick

      Upřesnění receptu

      Nebylo by na škodu udat v receptu ještě množství mleté papriky. Nikdy jsem to nedělal a tato informace mi dost chybí aby to nebylo pak hořké :-)

      15.08.2019 10:37:15

      • ola
        ola

        Re: Upřesnění receptu

        Pro Nicka - hořkost papriky není v množství,ale když ji necháte dlouho " smažit " tak ztmavne a je hořká.To ji musíte zlikvidovat jinak máte zkažené celé jídlo.

        25.08.2019 00:42:55

    • dzixy
      dzixy

      kuře na paprice

      Klasické kuře na paprice není se smetanou. Ale smetanový paprikáš nemá chybu.

      03.04.2019 19:10:59


    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Zahustíme jíškou? Smetanové omáčky zásadně zahušťuji rozmícháním mouky do mléka, provařím, dokud nezmizí mouková chuť, přidám smetanu, můj syn požaduji i trochu zakysanky, tak se snažím :-)). Ale raději se ničemu nedivím, už jsem viděla expertku zahušťovat jíškou svíčkovou omáčku. Hlavně když se to povede a chutná, ne?

      16.09.2018 14:28:42

      • Bublina
        Bublina

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

        09.10.2018 11:01:31

      • Bublina
        Bublina

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

        09.10.2018 11:03:18


    Nalezeno receptů: 202

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.