reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,6

    787×

    4,5 787
  • 1 h 15 min

  • 191×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 198
    • dzixy
      dzixy

      kuře na paprice

      Klasické kuře na paprice není se smetanou. Ale smetanový paprikáš nemá chybu.

      03.04.2019 19:10:59

    • Anna
      Anna

      klasika na talíři

      Je fakt, že když vezmete starou kuchařku, na autorovi nezáleží, tak se omáčka se smetanou řadí do skupiny, kde se zahušťuje jíškou (zásmažkou).Jenže taková jíška se musí min. 20 minut provařit a naše babičky dokonce takové omáčky nechaly přes noc rozležet. Ne nadarmo se říká, že guláš, segedýn a jiné zahuštěné pokrmy jsou druhý den chutnější. Ale kdo má v dnešní době čas, že. Že by se s jíškou zbytečně zvyšoval obsah tuku ? Je tam smetana a na jíšku použijete max. 5 dkg másla na celý kastrol, tak si zpočtěte, kolik toho bude na porci. Jinak já používám ještě divoké koření (nové koření, bobkový list, pepř) a na závěr trochu citronové šťávy nebo octa, krásně zvýrazní chuť. Francouzi, mistři omáček, používají tzv. francouzskou jíšku. To je smíchané máslo s moukou. Můžete si jí udělat do zásoby a podle potřeby do pokrmu vhodíte kuličku a ta se postupně rozpouští v pokrmu a zahustí jej bez nebezpečí, že vzniknou hrudky. Nakonec máte internet, strejda google vám poradí. Tak ať vám chutná život, kuchtíci.

      27.12.2018 09:28:55

      • Rajdák
        Rajdák

        Re: klasika na talíři

        Smysl těch dvaceti minut povaření spočívá ve zdravotním aspektu. Je-li kratší, je mouka hůře stravitelná.

        31.01.2019 21:40:03


    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Zahustíme jíškou? Smetanové omáčky zásadně zahušťuji rozmícháním mouky do mléka, provařím, dokud nezmizí mouková chuť, přidám smetanu, můj syn požaduji i trochu zakysanky, tak se snažím :-)). Ale raději se ničemu nedivím, už jsem viděla expertku zahušťovat jíškou svíčkovou omáčku. Hlavně když se to povede a chutná, ne?

      16.09.2018 14:28:42

      • Bublina
        Bublina

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

        09.10.2018 11:01:31

      • Bublina
        Bublina

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

        09.10.2018 11:03:18

    Nalezeno receptů: 198

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.