reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    826×

    4,5 826
  • 1 h 15 min

  • 191×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 205
    • helena
      helena

      kuře na paprice

      zajímalo by mě kde se tady píše rozšlehat tyčovým mixérem.Napřed si pořádně přečtu recept a potom píši komentář

      09.01.2018 08:58:08

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      tu jíšku přece stačí rozšlehat ruční metlou a omáčku pak scedit,dřív ruční mixér nebyl,vše se jen cedilo,když budete dávat chladnou jíšku do teplé omáčky nebo horkou jíšku do omáčky studené hrudky téměř nebudou

      31.12.2017 14:58:34

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      dřív tyčový mixér nebyl a kuchařky omáčky po zahuštění prostě přecedily přes cedník

      27.11.2017 07:17:21


    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Podle tohoto receptu vařím kuře na paprice pokaždé, velmi chutné, dobré, jednoduché , prostě výborné :-)
      A to, že někdo nechápe, že to může " mixovat " (tyčový mixér) bych asi neřešila.
      Velmi dobré, děkuji za recept :-)

      26.11.2017 16:01:30

      • Martin1
        Martin1

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Já přidávám trochu kečupu a omáčku před zahuštěním nejdříve procedím přes cedník nebo síto. Tím se zbavím případných malých kůstek. Čato dělám také kuře na paprice už z naporcovanch (a tak již koupených) kuřecích prsních řízků. (Děti nechtějí kosti obírat a kůži nemají rády).A do úplného závěru omáčku ještě okyselím octem, který jsem ohřál nad plynem ve sberačce.

        27.11.2017 07:08:47

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Tak jsem právě dovařil,sice jsem omáčku nešlehal,jen jsem to normálně promíchal vařečkou,a s houskovým knedlíkem je to pecka,za mě palec nahoru

      26.11.2017 14:17:04

    • Klokly
      Klokly

      Hádám že si paninka při své hluboké inteligenci ohodila celou kuchyň a teď se vzteká tady....nejsem jasnovidec, to bejt nemusíš stačí selský rozum:)

      15.10.2017 12:41:16

      • jirka
        jirka

        Re: Hádám

        To víš že jo,je neschopná,hloupá tak si hojí mindráky na druhých. Věřím tomu že je hrdina přez net,ale do očí by jí to neřekla.

        16.10.2017 02:05:41

    • stavros666
      stavros666

      kuře na paprice

      Po přečtení pár vašich názorů,je mě blivno.Myslím si,že příspěvky by se měly točit kolem receptů a co kdo jak uvařil...a ne se hádat o nějaké NORMY-NENORMY.I když...v dnešní době existují NORMY a NORMY.Já vařím většinou podle své chuti a ještě jsem se,ani nikoho nepodařilo otrávit i obrazně.Posílám fotografii mého výtvoru s rýží a současně přeji všem dobré chuti....///

      14.05.2017 14:00:34

      • Ota
        Ota

        Re: kuře na paprice

        Ano máte pravdu vařit podle chuti a receptu,Ale jedno vám vysvětlím, Moje sestra je vyučena kuchařkou a vařila ve velkých vývařovnách kde se jelo X různých omáček a příloh tam se jelo podle NORMY ono 50 l hrnce a až sto litrové kotle dobře to osolit a okořenit tak to by byla věda házet to tam po hrstičkách nebyl čas a ani odhad . Šéf kuchař měl již připravené koření do jakých omáček co a kolik přijde a to muselo sednout a doma zapomeňte na normy , A já pracoval v Maso kombinátu a tam bez norem nenamíchaly nic tam to jede po metrácích a teď babo raď a za Komančů jsme měli jedny z nejpřísnějších norem Němci si k nám jezdily vyčistit držky nejlepší trvan salámy byly u nás dnes vá turista s plesnivý. Míň se udí aby prodaly co nejvíce vody

        10.07.2017 06:30:55


    Nalezeno receptů: 205

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.