reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,6

    768×

    4,5 768
  • 1 h 15 min

  • 190×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 198
    • Edwa
      Edwa

      Kuře na paprice

      Výborný recept. Kuře na paprice na jedničku. Moc díky!

      10.03.2018 21:06:26

    • Andrejka Horká
      Andrejka Horká

      Ponorný mixér

      Také používám ponorný mixér, ale dříve jsem omáčku cedila. Mixér práci urychlí a chuť je stejná možná i o malinko lepší. Omáčka byla výborná! Chutnalo nám.

      31.01.2018 19:52:42

    • HENRIETA
      HENRIETA

      Bla bla bla

      Roztrhejte si obcanky DÁMY ...kvuli mixeru �

      18.01.2018 18:31:29


    • helena
      helena

      kuře na paprice

      zajímalo by mě kde se tady píše rozšlehat tyčovým mixérem.Napřed si pořádně přečtu recept a potom píši komentář

      09.01.2018 08:58:08

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      tu jíšku přece stačí rozšlehat ruční metlou a omáčku pak scedit,dřív ruční mixér nebyl,vše se jen cedilo,když budete dávat chladnou jíšku do teplé omáčky nebo horkou jíšku do omáčky studené hrudky téměř nebudou

      31.12.2017 14:58:34

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      dřív tyčový mixér nebyl a kuchařky omáčky po zahuštění prostě přecedily přes cedník

      27.11.2017 07:17:21

    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Podle tohoto receptu vařím kuře na paprice pokaždé, velmi chutné, dobré, jednoduché , prostě výborné :-)
      A to, že někdo nechápe, že to může " mixovat " (tyčový mixér) bych asi neřešila.
      Velmi dobré, děkuji za recept :-)

      26.11.2017 16:01:30

      • Martin1
        Martin1

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Já přidávám trochu kečupu a omáčku před zahuštěním nejdříve procedím přes cedník nebo síto. Tím se zbavím případných malých kůstek. Čato dělám také kuře na paprice už z naporcovanch (a tak již koupených) kuřecích prsních řízků. (Děti nechtějí kosti obírat a kůži nemají rády).A do úplného závěru omáčku ještě okyselím octem, který jsem ohřál nad plynem ve sberačce.

        27.11.2017 07:08:47

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Tak jsem právě dovařil,sice jsem omáčku nešlehal,jen jsem to normálně promíchal vařečkou,a s houskovým knedlíkem je to pecka,za mě palec nahoru

      26.11.2017 14:17:04

    • Klokly
      Klokly

      Hádám že si paninka při své hluboké inteligenci ohodila celou kuchyň a teď se vzteká tady....nejsem jasnovidec, to bejt nemusíš stačí selský rozum:)

      15.10.2017 12:41:16

    Nalezeno receptů: 198

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.