reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    930×

    4,5 930
  • 1 h 15 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 229
    • Nick
      Nick

      Upřesnění receptu

      Nebylo by na škodu udat v receptu ještě množství mleté papriky. Nikdy jsem to nedělal a tato informace mi dost chybí aby to nebylo pak hořké :-)

      15.08.2019 10:37:15

      • ola
        ola

        Re: Upřesnění receptu

        Pro Nicka - hořkost papriky není v množství,ale když ji necháte dlouho " smažit " tak ztmavne a je hořká.To ji musíte zlikvidovat jinak máte zkažené celé jídlo.

        25.08.2019 00:42:55

    • dzixy
      dzixy

      kuře na paprice

      Klasické kuře na paprice není se smetanou. Ale smetanový paprikáš nemá chybu.

      03.04.2019 19:10:59


    • Markéta
      Markéta

      Kuře na paprice

      Dělám tento recept už nějaký čas a pokaždé vynikající. Smetanové omáčky a podobné záležitosti s kuřecím nebo hovězím masem miluju :)

      05.01.2019 13:25:09

    • Anna
      Anna

      klasika na talíři

      Je fakt, že když vezmete starou kuchařku, na autorovi nezáleží, tak se omáčka se smetanou řadí do skupiny, kde se zahušťuje jíškou (zásmažkou).Jenže taková jíška se musí min. 20 minut provařit a naše babičky dokonce takové omáčky nechaly přes noc rozležet. Ne nadarmo se říká, že guláš, segedýn a jiné zahuštěné pokrmy jsou druhý den chutnější. Ale kdo má v dnešní době čas, že. Že by se s jíškou zbytečně zvyšoval obsah tuku ? Je tam smetana a na jíšku použijete max. 5 dkg másla na celý kastrol, tak si zpočtěte, kolik toho bude na porci. Jinak já používám ještě divoké koření (nové koření, bobkový list, pepř) a na závěr trochu citronové šťávy nebo octa, krásně zvýrazní chuť. Francouzi, mistři omáček, používají tzv. francouzskou jíšku. To je smíchané máslo s moukou. Můžete si jí udělat do zásoby a podle potřeby do pokrmu vhodíte kuličku a ta se postupně rozpouští v pokrmu a zahustí jej bez nebezpečí, že vzniknou hrudky. Nakonec máte internet, strejda google vám poradí. Tak ať vám chutná život, kuchtíci.

      27.12.2018 09:28:55

      • Rajdák
        Rajdák

        Re: klasika na talíři

        Smysl těch dvaceti minut povaření spočívá ve zdravotním aspektu. Je-li kratší, je mouka hůře stravitelná.

        31.01.2019 21:40:03

    • máca
      máca

      klasické kuře na paprice

      Jíška dává jídlu vždy zcela jiný rozměr než záklechtka... proto bych preferovala jíšku...
      V receptu mi schází klasické koření (nové koření, celý pepř a bobkový list...

      06.12.2018 15:25:40


    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.