reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    842×

    4,5 842
  • 1 h 15 min

  • 191×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 208
    • Markéta
      Markéta

      Kuře na paprice

      Dělám tento recept už nějaký čas a pokaždé vynikající. Smetanové omáčky a podobné záležitosti s kuřecím nebo hovězím masem miluju :)

      05.01.2019 13:25:09

    • Anna
      Anna

      klasika na talíři

      Je fakt, že když vezmete starou kuchařku, na autorovi nezáleží, tak se omáčka se smetanou řadí do skupiny, kde se zahušťuje jíškou (zásmažkou).Jenže taková jíška se musí min. 20 minut provařit a naše babičky dokonce takové omáčky nechaly přes noc rozležet. Ne nadarmo se říká, že guláš, segedýn a jiné zahuštěné pokrmy jsou druhý den chutnější. Ale kdo má v dnešní době čas, že. Že by se s jíškou zbytečně zvyšoval obsah tuku ? Je tam smetana a na jíšku použijete max. 5 dkg másla na celý kastrol, tak si zpočtěte, kolik toho bude na porci. Jinak já používám ještě divoké koření (nové koření, bobkový list, pepř) a na závěr trochu citronové šťávy nebo octa, krásně zvýrazní chuť. Francouzi, mistři omáček, používají tzv. francouzskou jíšku. To je smíchané máslo s moukou. Můžete si jí udělat do zásoby a podle potřeby do pokrmu vhodíte kuličku a ta se postupně rozpouští v pokrmu a zahustí jej bez nebezpečí, že vzniknou hrudky. Nakonec máte internet, strejda google vám poradí. Tak ať vám chutná život, kuchtíci.

      27.12.2018 09:28:55

      • Rajdák
        Rajdák

        Re: klasika na talíři

        Smysl těch dvaceti minut povaření spočívá ve zdravotním aspektu. Je-li kratší, je mouka hůře stravitelná.

        31.01.2019 21:40:03


    • máca
      máca

      klasické kuře na paprice

      Jíška dává jídlu vždy zcela jiný rozměr než záklechtka... proto bych preferovala jíšku...
      V receptu mi schází klasické koření (nové koření, celý pepř a bobkový list...

      06.12.2018 15:25:40

    • ivik
      ivik

      kuře na paprice

      HODNĚ PODOBNÝ RECEPT POUŽÍVÁM DLOUHO JEN KUŘE PEČU V KLASICKÉ STARÉ REMOSCE.A JE TO VÍTEČNÉ.

      02.11.2018 20:35:04

      • Eva
        Eva

        Re: kuře na paprice

        A proč by se měla používat jíška prosím?Zbytečné přidávání tuku.Stačí rozkvedlat mouku ve smetaně a provařit.

        03.12.2018 14:55:11

    • Bublina
      Bublina

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

      09.10.2018 11:02:23

      • MIlan Malý
        MIlan Malý

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Pisatelka, která se podivovala, že se svíčková zahušťuje jíškou vychází zřejmě z toho, že pokud dělá svíčkovou, jak se má, po rozmixování zeleniny stačí přidat již jenom smetanu a dochutit. Pokud se dělá úsporněji, nebo se udělá více omáčky naředěním smetanou, potom jistě ja potřebné omáčku mírně zahustit. Jíška však mění chuť omáčky, proto doporučuji, pokud se kde co zahušťuje, použít trochu škrobu rozmíchaný ve troše vody. Nedělá to hrudky a dohuštění děláte podle potřeby, protože ihned vidíte míru zahuštění. No a co je nejvíce kladného na škrobu je to, že nemění chuť žádné omáčky, nechává její přirozenost.

        Jinak jsem jedl kuře na paprice, doslova na paprice, kdy byly porce pouze osoleny a opaprikovány, po orestování se přidalo trochu papriky, podlilo a nechalo dusit. Postupně po trochách se podlívalo. Těsně před koncem dušení, asi 5 min. se přidal stroužek rozlisovaného česneku. Zbyla šťáva se hodila na těstoviny, k rýži, tarhoni. A bylo to moc a moc chutné.

        09.12.2018 14:43:44


    Nalezeno receptů: 208

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.