reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,6

    745×

    4,5 745
  • 1 h 15 min

  • 190×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 196
    • máca
      máca

      klasické kuře na paprice

      Jíška dává jídlu vždy zcela jiný rozměr než záklechtka... proto bych preferovala jíšku...
      V receptu mi schází klasické koření (nové koření, celý pepř a bobkový list...

      06.12.2018 15:25:40

    • ivik
      ivik

      kuře na paprice

      HODNĚ PODOBNÝ RECEPT POUŽÍVÁM DLOUHO JEN KUŘE PEČU V KLASICKÉ STARÉ REMOSCE.A JE TO VÍTEČNÉ.

      02.11.2018 20:35:04

      • Eva
        Eva

        Re: kuře na paprice

        A proč by se měla používat jíška prosím?Zbytečné přidávání tuku.Stačí rozkvedlat mouku ve smetaně a provařit.

        03.12.2018 14:55:11


    • Ota
      Ota

      Kuře na PAPRICE

      Je to klasika mi si nato bereme- Papína a postup stejný jak se tu v receptu píše. Divím se že se tady divý zahušťovat jíškou proč ne. Zahušťování moukou a vodou je Americký styl mi to také děláme tou moukou.

      29.10.2018 19:11:13

    • ¨honzaranař
      ¨honzaranař

      Klasické kuře na paprice

      Dělám v podstatě stejně, avšak dusím v papiňáku po dobu 15 min a nejraději mám jako přílohu houskové knedlíky, ale výborné jídlo sním s jakoukoliv přílohou. Uznávám, že nejzdravější jsou těstoviny.

      11.10.2018 11:25:26

    • Mike
      Mike

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Přečetl jsem si všechny komentáře a raději Vám tady nebudu vypisovat, jak mi to jídlo nakonec dopadlo :D

      28.08.2018 12:06:58

    • dagmar
      dagmar

      klasické kuře na paprice

      přesně tak ,rozšleháme klasickým tyčovým mixerem.Také nemaluji kuchyn po šlehání a mixování ,HLOUPOST

      21.08.2018 20:18:52

    • Jitka Kubešová
      Jitka Kubešová

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Rozšleháme? ????Děláte si srandu???? Madam pokud bych se tim ridila tak mam ohozenou celou kuchyň. To chce napRed myslet než neco napíšu.

      24.08.2017 19:55:05

    Nalezeno receptů: 196

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.