reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    930×

    4,5 930
  • 1 h 15 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 229
    • sikulka
      sikulka

      Paní bublino,

      Když už je řeč o svíčkové - zahušťovat jíškou, nebo nezahušťovat. Toť otázka.Copak vy jste nikdy nezahušťovala svíčkovou nastrouhanými svíčkami? Jak by jinak vznikl její název, ha?

      17.02.2020 19:10:15

      • lumik
        lumik

        Re: Paní bublino,

        při zahuštění svíčkami netřeba cedit,rozpustí se

        18.02.2020 05:56:41

      • Jana
        Jana

        Re: Paní bublino,

        Já zahušťuji jedině nastrouhanými svíčkami, nejlepší jsou červené.

        21.02.2020 18:34:22


    • Simona
      Simona

      Jak to myslite, ze omacku precedite na porce kurete?

      06.02.2020 19:20:35

    • Jiří Trtílek
      Jiří Trtílek

      Kuře na paprice

      Recept je super. A nabídnu ještě obměnu. Zkuste na konci do omáčky dát zakysanou smetanu. Místo sladké a octa nebo citronu. Nechat hodinku uležet a je to paráda. Ale nejlepší je až druhý den

      17.01.2020 14:32:01

    • Ota
      Ota

      Kuře na PAPRICE

      Je to klasika mi si nato bereme- Papína a postup stejný jak se tu v receptu píše. Divím se že se tady divý zahušťovat jíškou proč ne. Zahušťování moukou a vodou je Americký styl mi to také děláme tou moukou.

      29.10.2018 19:11:13

      • sikulka
        sikulka

        Re: Kuře na PAPRICE

        Ach Oto, zahušťování omáček rozkvedlanou moukou ve smetaně, nebo ve vodě není " Americký styl " , ale styl našich babiček a mnoha generací před nimi!!! Američani to možná ani neznají.

        01.02.2020 16:14:06


    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.