reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    930×

    4,5 930
  • 1 h 15 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 229
    • Nikolka
      Nikolka

      Super - doporučuji

      Ahojky,tak jsem to vyzkoušela,akorát se 3 stehny, poslední se mi nevešlo do kastrolu,tak jsem ho šoupla do trouby pro sebe :D.. Nic méně,místo smetany 12% jsem dala 33% a mohu říct,že moooc mooc dobroučký,sice omáčka je světlejší ,ale je to fakt dobré !:-)

      27.07.2016 20:26:27

    • Vanesa
      Vanesa

      Budem podle toho vařit

      07.02.2016 09:07:35

    • Vanesa
      Vanesa

      Budem podle toho vařit

      07.02.2016 09:06:52


    • Ludmila
      Ludmila

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Rychlé a moc dobré :) Já to dělám v tlakovém hrnci a masíčko pak oberu a vracím do omáčky .Tak to mají moje děti i muž nejraději ( nebaví je maso obírat ) Moc děkuji za receptík :)

      18.12.2015 13:49:29

    • Moje bašta
      Moje bašta

      Rychlé a dobré

      Vařil jsem v Norsku, z norských surovin. Bylo to dobré a rychlé vnoučata se používala. Bohužel teď to chtějí častěji. Tak nevím jestli mně pustí domů.☺

      05.12.2015 11:51:28

    • Anilia
      Anilia

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Já teda jsem zvyklá na světlou jíšku z mouky a vody... nebo smetany.. nebo odebraná voda trošku "omáčky"... tmavá jíška je u mě máslo a mouka a dávám jí spíš do polívek.. ;)

      22.08.2015 19:44:30

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        když jste teda zvyklá na světlou jíšku z mouky a vody tak si občas přečtěte nějakou kuchařku,jíška je vždy z tuku a mouky,z mouky a vody nebo smetany je (podle různých krajových názvů) kvásek(nemyslím chlebový),záklechtka,slyšel a jsem i amerika ap.

        23.08.2015 07:38:15

      • Katka
        Katka

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Světlá jíška je máslo,mouka,může se přidat cibulka dosklovata, tmavá je větsinou sádlo,cibule do hněda a mouka... Mouka s vodou je zátřepka...tak to teda mám já...

        17.10.2015 11:41:16

    • septimus
      septimus

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Jak tu někdo píše o bobkovém listu, já jsem ho přestal používat úplně, nedávám ho už do ničeho. Je příliš výrazný a přebije všechny ostatní chutě. A co se týče smetany: 12% smetana je bílá voda. Ale to je česká specialita kupovat laciný šmejd.

      10.05.2015 11:25:54


    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.