reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    826×

    4,5 826
  • 1 h 15 min

  • 191×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 205
    • Ludmila
      Ludmila

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Rychlé a moc dobré :) Já to dělám v tlakovém hrnci a masíčko pak oberu a vracím do omáčky .Tak to mají moje děti i muž nejraději ( nebaví je maso obírat ) Moc děkuji za receptík :)

      18.12.2015 13:49:29

    • Moje bašta
      Moje bašta

      Rychlé a dobré

      Vařil jsem v Norsku, z norských surovin. Bylo to dobré a rychlé vnoučata se používala. Bohužel teď to chtějí častěji. Tak nevím jestli mně pustí domů.☺

      05.12.2015 11:51:28

    • Anilia
      Anilia

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Já teda jsem zvyklá na světlou jíšku z mouky a vody... nebo smetany.. nebo odebraná voda trošku "omáčky"... tmavá jíška je u mě máslo a mouka a dávám jí spíš do polívek.. ;)

      22.08.2015 19:44:30


      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        když jste teda zvyklá na světlou jíšku z mouky a vody tak si občas přečtěte nějakou kuchařku,jíška je vždy z tuku a mouky,z mouky a vody nebo smetany je (podle různých krajových názvů) kvásek(nemyslím chlebový),záklechtka,slyšel a jsem i amerika ap.

        23.08.2015 07:38:15

      • Katka
        Katka

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Světlá jíška je máslo,mouka,může se přidat cibulka dosklovata, tmavá je větsinou sádlo,cibule do hněda a mouka... Mouka s vodou je zátřepka...tak to teda mám já...

        17.10.2015 11:41:16

    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Varim to poprvy :-D jediny co delam jinak je to ze po zahusteni dam trochu smetany a kure rozporcuju na nudlicky po vyjmuti tak snad je doma neotravim a bude to k jidlu :-D

      24.05.2015 12:57:36

    • septimus
      septimus

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Jak tu někdo píše o bobkovém listu, já jsem ho přestal používat úplně, nedávám ho už do ničeho. Je příliš výrazný a přebije všechny ostatní chutě. A co se týče smetany: 12% smetana je bílá voda. Ale to je česká specialita kupovat laciný šmejd.

      10.05.2015 11:25:54

      • ferdahk
        ferdahk

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        O bobkovém listu nemá cenu mluvit, je to věc chuti, každého, jak to má rád. Ale měl bych připomínku k těm laciným šmejdům. Zkoušel jsem některá jídla vylepšit smetanou ke šlehání a nebylo to ono. Má jinou chuť. A tak věřím receptům a dávám takovou smetanu, jaká tam je předepsána. To není jenom o ceně. Ale zas to nikomu nevnucuju, jen mi připadá cpát do všeho šlehačku ke šlehání jenom proto, že je dražší, za poněkud snobské počínání.

        10.05.2015 14:43:23


    Nalezeno receptů: 205

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.