reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    826×

    4,5 826
  • 1 h 15 min

  • 191×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 205
    • Nikolka
      Nikolka

      Super - doporučuji

      Ahojky,tak jsem to vyzkoušela,akorát se 3 stehny, poslední se mi nevešlo do kastrolu,tak jsem ho šoupla do trouby pro sebe :D.. Nic méně,místo smetany 12% jsem dala 33% a mohu říct,že moooc mooc dobroučký,sice omáčka je světlejší ,ale je to fakt dobré !:-)

      27.07.2016 20:26:27

    • Luáš
      Luáš

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Na fotce je kuře pečené, pokud se nepletu. Nebo můžete mi prozradit, jak jste docílit takové barvy kuřete vařením? :)
      Díky

      02.05.2016 16:29:07

      • Siky13
        Siky13

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Luáš:
        Podle mě byly kuřecí čtvrtky přes noc marinované v mleté peprice.Proto ta oranžová barva kůže

        04.09.2016 14:44:25


      • Moje bašta
        Moje bašta

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Velmi se pletete. Kuře je dušené.

        04.09.2016 21:54:48

      • Moje bašta
        Moje bašta

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Zkuste si to sám a uvidíte. Než něco kritizuji tak si to prověřím.

        04.09.2016 22:00:43

    • Vanesa
      Vanesa

      Budem podle toho vařit

      07.02.2016 09:07:35

    • Vanesa
      Vanesa

      Budem podle toho vařit

      07.02.2016 09:06:52


    Nalezeno receptů: 205

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.