reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    930×

    4,5 930
  • 1 h 15 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 229
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      dřív tyčový mixér nebyl a kuchařky omáčky po zahuštění prostě přecedily přes cedník

      27.11.2017 07:17:21

    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Podle tohoto receptu vařím kuře na paprice pokaždé, velmi chutné, dobré, jednoduché , prostě výborné :-)
      A to, že někdo nechápe, že to může " mixovat " (tyčový mixér) bych asi neřešila.
      Velmi dobré, děkuji za recept :-)

      26.11.2017 16:01:30

      • Martin1
        Martin1

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Já přidávám trochu kečupu a omáčku před zahuštěním nejdříve procedím přes cedník nebo síto. Tím se zbavím případných malých kůstek. Čato dělám také kuře na paprice už z naporcovanch (a tak již koupených) kuřecích prsních řízků. (Děti nechtějí kosti obírat a kůži nemají rády).A do úplného závěru omáčku ještě okyselím octem, který jsem ohřál nad plynem ve sberačce.

        27.11.2017 07:08:47


    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Tak jsem právě dovařil,sice jsem omáčku nešlehal,jen jsem to normálně promíchal vařečkou,a s houskovým knedlíkem je to pecka,za mě palec nahoru

      26.11.2017 14:17:04

    • Klokly
      Klokly

      Hádám že si paninka při své hluboké inteligenci ohodila celou kuchyň a teď se vzteká tady....nejsem jasnovidec, to bejt nemusíš stačí selský rozum:)

      15.10.2017 12:41:16

      • jirka
        jirka

        Re: Hádám

        To víš že jo,je neschopná,hloupá tak si hojí mindráky na druhých. Věřím tomu že je hrdina přez net,ale do očí by jí to neřekla.

        16.10.2017 02:05:41

    • Vlasta
      Vlasta

      Kure na paprice

      Normy jsou velmi dobra vec studovala jsem kuchare cisnika a normy jsme tam pouzivaly kazdy den. Jelikoz jsem otehotnela hned po ukonceni skoly varim i dnes podle norem a nemuzu si stezovat v podstaty tyto recepty jsou uplne stejne napsana jako v normach akorat jednodusim zpusobem :)

      24.08.2017 09:18:14

    • Michule
      Michule

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Ja nevim. Ale kdyz vas
      tady v te disluzi vidim, tak bych do toho kurete na paprice dal spi slepici.

      12.06.2017 20:34:08

      • Zdenda
        Zdenda

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Nejlepší uzeniny byly u nás? Deláte si srandu? Maďarské čabajky, uheráček, alpský špek, bavorské klobásy, pravý pršut vs. naše imitace, junioy, párky, do kterých se semlelo všechno kromě masa? Potraviny byly za komančů navíc k tehdejším mzdám velmi drahé, fronty před prodejnami a podplácení prodavačů běžné.

        27.07.2017 07:19:27

    • Míša
      Míša

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Nechci moc zasahovat do diskuze, ale slovo NORMY, mě úpně vytočilo!!!!!! Měli by se zákonem zakázat a spálit. Jsme národ idiotů která si myslí že recept může být uvařen jen jediným způsobem.....Jsem se styděla v zahraničí když jsem vyprávěla že nás učili vařit z NORMY. hnus velebnosti, takže jestli je tam pepř celý, nebo mletý nebo drcený, je to jedno, prosím vás, vyhoďte tu knihu!

      28.11.2016 09:10:43


    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.