reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    932×

    4,5 932
  • 1 h 15 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 626 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 229
    • Eva Peckova
      Eva Peckova

      Kuře na paprice

      Dnes jsme " " zrovna uvařili " kuře na paprice........maso osolené, na cibulce opeču taky přidám nastrouhanou mrkev....máslíčko přidám na něj papriku podleji vývarem.....zaleji smetanou...je li to řídké rozmíchám lžíci " " bramborové kaše s vodou /tu na zahušťování pouužívám i jinde/ a přidám ....ochucuji pepřem,trošičkou česneku, hořčicí , kouskem másla.......dobrou chuť!/ u nás omáčka chutná i s knedlíkem

      16.03.2020 13:07:08

      • sikulka
        sikulka

        Re: Kuře na paprice

        Eva Pecková - To co popisujete v receptu je asi dobrá omáčka, ale nemá nic společného s receptem na slepici, nebo kuře na paprice (snad jenom tu papriku).Víte, jsou zaběhané recepty našich praprarodičů a pojmenované a nemělo by se na nich nic měnit. Pokud chcete recept vylepšovat, nic proti tomu, ale pojmenujte si to podle svého - třeba kuře ala popino !

        16.03.2020 13:48:45

      • Eva Peckova
        Eva Peckova

        Re: Kuře na paprice

        jo, jo omáčka je papriková, výborná /asi neklasická!!

        16.03.2020 13:51:51


    • Vojtěch
      Vojtěch

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Můžete mi sdělit O jakém množství omáčky je řeč??? Díky moc

      08.03.2020 19:06:46

    • Bublina
      Bublina

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

      09.10.2018 11:02:23

      • MIlan Malý
        MIlan Malý

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Pisatelka, která se podivovala, že se svíčková zahušťuje jíškou vychází zřejmě z toho, že pokud dělá svíčkovou, jak se má, po rozmixování zeleniny stačí přidat již jenom smetanu a dochutit. Pokud se dělá úsporněji, nebo se udělá více omáčky naředěním smetanou, potom jistě ja potřebné omáčku mírně zahustit. Jíška však mění chuť omáčky, proto doporučuji, pokud se kde co zahušťuje, použít trochu škrobu rozmíchaný ve troše vody. Nedělá to hrudky a dohuštění děláte podle potřeby, protože ihned vidíte míru zahuštění. No a co je nejvíce kladného na škrobu je to, že nemění chuť žádné omáčky, nechává její přirozenost.

        Jinak jsem jedl kuře na paprice, doslova na paprice, kdy byly porce pouze osoleny a opaprikovány, po orestování se přidalo trochu papriky, podlilo a nechalo dusit. Postupně po trochách se podlívalo. Těsně před koncem dušení, asi 5 min. se přidal stroužek rozlisovaného česneku. Zbyla šťáva se hodila na těstoviny, k rýži, tarhoni. A bylo to moc a moc chutné.

        09.12.2018 14:43:44

      • kasavice
        kasavice

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        svíčková se moukou ani jíškou nezahušťuje vůbec,proboha, pouze zeleninou,ale tady se píše o kuřeti na paprice

        17.02.2020 18:31:46


    Nalezeno receptů: 229

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.