reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


  • 4,5

    905×

    4,5 905
  • 1 h 15 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme.

Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou.

Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme.

Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

    Celkový počet komentářů: 224
    • sikulka
      sikulka

      Paní bublino,

      Když už je řeč o svíčkové - zahušťovat jíškou, nebo nezahušťovat. Toť otázka.Copak vy jste nikdy nezahušťovala svíčkovou nastrouhanými svíčkami? Jak by jinak vznikl její název, ha?

      17.02.2020 19:10:15

      • lumik
        lumik

        Re: Paní bublino,

        při zahuštění svíčkami netřeba cedit,rozpustí se

        18.02.2020 05:56:41

      • Jana
        Jana

        Re: Paní bublino,

        Já zahušťuji jedině nastrouhanými svíčkami, nejlepší jsou červené.

        21.02.2020 18:34:22


    • Simona
      Simona

      Jak to myslite, ze omacku precedite na porce kurete?

      06.02.2020 19:20:35

    • Bublina
      Bublina

      Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

      09.10.2018 11:02:23

      • MIlan Malý
        MIlan Malý

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        Pisatelka, která se podivovala, že se svíčková zahušťuje jíškou vychází zřejmě z toho, že pokud dělá svíčkovou, jak se má, po rozmixování zeleniny stačí přidat již jenom smetanu a dochutit. Pokud se dělá úsporněji, nebo se udělá více omáčky naředěním smetanou, potom jistě ja potřebné omáčku mírně zahustit. Jíška však mění chuť omáčky, proto doporučuji, pokud se kde co zahušťuje, použít trochu škrobu rozmíchaný ve troše vody. Nedělá to hrudky a dohuštění děláte podle potřeby, protože ihned vidíte míru zahuštění. No a co je nejvíce kladného na škrobu je to, že nemění chuť žádné omáčky, nechává její přirozenost.

        Jinak jsem jedl kuře na paprice, doslova na paprice, kdy byly porce pouze osoleny a opaprikovány, po orestování se přidalo trochu papriky, podlilo a nechalo dusit. Postupně po trochách se podlívalo. Těsně před koncem dušení, asi 5 min. se přidal stroužek rozlisovaného česneku. Zbyla šťáva se hodila na těstoviny, k rýži, tarhoni. A bylo to moc a moc chutné.

        09.12.2018 14:43:44

      • kasavice
        kasavice

        Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

        svíčková se moukou ani jíškou nezahušťuje vůbec,proboha, pouze zeleninou,ale tady se píše o kuřeti na paprice

        17.02.2020 18:31:46


    Nalezeno receptů: 224

    Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.