reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Klasická smažená vepřová játra

Recept na pochoutku z vepřových jater, která je rychle hotová a má snadnou přípravu.


  • 3,6

    20×

    3,6 20
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Vepřová játra odblaníme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 5 mm. Je dobré dát játra asi na 15 minut do mrazáku, lehčeji se potom krájí.

Pokrájené plátky vepřových jater přímo nesolíme, aby neztvrdly. Plátky obalíme v mouce a potom ve vejcích, která jsme rozšlehali se solí a mlékem, nakonec je obalíme ve strouhance.

Obalená játra smažíme z obou stran do pěkné červeno-hnědé barvy v rozpáleném domácím vepřovém sádle anebo v rozpáleném oleji a dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku.

Klasická smažená vepřová játra servírujeme s brambory v jakékoliv úpravě a podáváme s domácími nakládanými sladko-kyselými okurkami anebo s libovolným listovým salátem či domácí čalamádou.

Tato pochoutka je velmi oblíbená u nás a vyhledávaná a vzácná v Maďarsku, kde většina jater jde na export, případně se zpracovává na paštiky. Jinak játra výborně chutnají i za studena s dobrým domácím chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Klasická smažená vepřová játra

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.