reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasická pórková polévka

Recept na klasickou pórkovou polévku.


  • 4,2

    158×

    4,2 158
  • 45 min

  • 51×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pórek a brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky.

V polévkovém hrnci rozehřejeme olivový olej a zprudka orestujeme pórek s kmínem. Zalijeme studenou vodou, přidáme brambory, majoránku, sůl, pepř, masox. Pórkovou polévku přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut. Ke konci vaření můžeme polévku zahustit instantní jíškou, ale není potřeba.

Klasickou pórkovou polévku podáváme teplou a nejlépe s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Klasická pórková polévka

Celkový počet komentářů: 54
  • Martin
    Martin

    masox, všude masox.

    To už to neumíte bez něj? Všechno pak chutná stejně

    06.01.2018 09:37:42

  • Alena
    Alena

    Recept se mi nelíbí

    Nelibi se mi ze se pouziva masox.

    06.12.2017 22:02:51

  • andrea
    andrea

    Komentář k receptu Klasická pórková polévka

    výborná polévka. Snědla jsem ji celou sama a ani na manžela nezbylo. mňam

    24.11.2017 10:06:40

  • Lucka
    Lucka

    Komentář k receptu Klasická pórková polévka

    My si ji děláme rádi,dělám různé obdoby pórkajdy a i bez bujonu nebo přidám jen kousek,vařim i dvouletému synovi a jak chutná.

    22.11.2017 12:02:12

  • jozova
    jozova

    Nie najnovší recept podľa dat. príspevkov

    Dobrá... nastrúhať trošku mrkvy

    19.08.2015 06:04:46

  • Limakos
    Limakos

    Jak vám to může chutnat? To je blivajz! Potřeboval jsem narychlo zplichtit polévku a použil jsem váš recept. Ovšem jsem nevěřil svým vlastním chuťovým buňkám, na zeleninový vývar nebyl čas. Lépe by chutnala činská ze sáčku! Musel jsem dochutit: 4 - 5 lžic cukru (dle chuti), sůl dle chuti, 1 rozšlehané vejce s vodou v hrnku, půl nastrouhané mrkve aby polévka měla šmrnc, 1 lžíci kukuřice + lak smetana 12% aby se polévka zbarvila ( přiměřeně) a nakonec jsem zahustil 1 lžíci mouky. A to je teprve chutné papu! Jo a majoránka mi tam vůbec nesedí

    04.12.2014 12:38:14

    • jar (tecka) kav
      jar (tecka) kav

      Re: No tohle?

      Tak to vznikla určitě velká šmakuláda.

      24.06.2017 11:48:49

    • Martin
      Martin

      Re: No tohle?

      A co skořici a kakao,gratuluji udělal jste z toho pěkný hnus.Smekám před vašim kuchařským uměním!!!To chce hodně sebezapření udělat z dobré polévky něco tak odporného.

      22.10.2017 14:40:34

    • Lenka
      Lenka

      Re: No tohle?

      Limakosi děláte dobře že nevěříte vlastním chuťovým buňkám,protože jsou zparchantělé různými KFC a dalšími ničiteli chuťových buněk.Myslím si že vaše arogance není na místě,měl by jste se spíš naučit vařit než ze sebe uděláte hlupáka,ale vám to zřejmě vyhovuje být za trapného pitomce.

      28.10.2017 09:31:24

    • Luckenka
      Luckenka

      Re: No tohle?

      Polévka podle tohoto receptu nechutnala dobre musela jsem Přidat mrkev,petržel,vajíčko a cesnek.

      14.11.2017 11:57:33

Nalezeno receptů: 54
|< << 123456 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Klasická pórková polévka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.