reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasická pórková polévka

Recept na klasickou pórkovou polévku.


  • 4,2

    167×

    4,2 167
  • 45 min

  • 51×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pórek a brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky.

V polévkovém hrnci rozehřejeme olivový olej a zprudka orestujeme pórek s kmínem. Zalijeme studenou vodou, přidáme brambory, majoránku, sůl, pepř, masox. Pórkovou polévku přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut. Ke konci vaření můžeme polévku zahustit instantní jíškou, ale není potřeba.

Klasickou pórkovou polévku podáváme teplou a nejlépe s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasická pórková polévka

    Celkový počet komentářů: 55
    • Aneta
      Aneta

      Uvařila jsem

      Vyzkoušela jsem, povedla se opravdu super výborná .. během hodiny byla pryč. Přítel si nemohl vynachválit.

      29.09.2018 19:45:05

    • Martin
      Martin

      masox, všude masox.

      To už to neumíte bez něj? Všechno pak chutná stejně

      06.01.2018 09:37:42

    • Alena
      Alena

      Recept se mi nelíbí

      Nelibi se mi ze se pouziva masox.

      06.12.2017 22:02:51

    • andrea
      andrea

      Komentář k receptu Klasická pórková polévka

      výborná polévka. Snědla jsem ji celou sama a ani na manžela nezbylo. mňam

      24.11.2017 10:06:40

    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Klasická pórková polévka

      My si ji děláme rádi,dělám různé obdoby pórkajdy a i bez bujonu nebo přidám jen kousek,vařim i dvouletému synovi a jak chutná.

      22.11.2017 12:02:12

    • Limakos
      Limakos

      Jak vám to může chutnat? To je blivajz! Potřeboval jsem narychlo zplichtit polévku a použil jsem váš recept. Ovšem jsem nevěřil svým vlastním chuťovým buňkám, na zeleninový vývar nebyl čas. Lépe by chutnala činská ze sáčku! Musel jsem dochutit: 4 - 5 lžic cukru (dle chuti), sůl dle chuti, 1 rozšlehané vejce s vodou v hrnku, půl nastrouhané mrkve aby polévka měla šmrnc, 1 lžíci kukuřice + lak smetana 12% aby se polévka zbarvila ( přiměřeně) a nakonec jsem zahustil 1 lžíci mouky. A to je teprve chutné papu! Jo a majoránka mi tam vůbec nesedí

      04.12.2014 12:38:14

      • jar (tecka) kav
        jar (tecka) kav

        Re: No tohle?

        Tak to vznikla určitě velká šmakuláda.

        24.06.2017 11:48:49

      • Martin
        Martin

        Re: No tohle?

        A co skořici a kakao,gratuluji udělal jste z toho pěkný hnus.Smekám před vašim kuchařským uměním!!!To chce hodně sebezapření udělat z dobré polévky něco tak odporného.

        22.10.2017 14:40:34

      • Lenka
        Lenka

        Re: No tohle?

        Limakosi děláte dobře že nevěříte vlastním chuťovým buňkám,protože jsou zparchantělé různými KFC a dalšími ničiteli chuťových buněk.Myslím si že vaše arogance není na místě,měl by jste se spíš naučit vařit než ze sebe uděláte hlupáka,ale vám to zřejmě vyhovuje být za trapného pitomce.

        28.10.2017 09:31:24

      • Luckenka
        Luckenka

        Re: No tohle?

        Polévka podle tohoto receptu nechutnala dobre musela jsem Přidat mrkev,petržel,vajíčko a cesnek.

        14.11.2017 11:57:33

    Nalezeno receptů: 55
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Klasická pórková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.