reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasická olejová bábovka

Vynikající nadýchaná bábovka nejen na neděli.


  • 4,4

    43×

    4,4 43
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme za postupného přidávání cukru do pěny. Poté po dávkách opatrně všleháme olej. Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přilijeme mléko a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

Těsto vlijeme opatrně do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C 50 - 55 minut.

Upečenou olejovou bábovku necháme asi 10 minut chladnout. Poté bábovku vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasická olejová bábovka

    Celkový počet komentářů: 3
    • ilonka
      ilonka

      Komentář k receptu Klasická olejová bábovka

      dobra buchta

      04.06.2016 15:39:50

    • Petra
      Petra

      Olejová bábovka

      Dobrý den, chci se jen zeptat, jestli nevadí, že bych těsto ze žloutků ušlehala šlehačem.Děkuji - Petra

      27.04.2010 13:38:46

      • martina
        martina

        Re: Olejová bábovka

        to uz by nejspis nebyla olejova babovka:), olejova je o tom, ze tam soupnes olej a nemusi se nic slehat

        18.09.2010 23:55:28


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Klasická olejová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.