reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasická houbová smaženice

Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. Jednoduchý a vděčný recept.


  • 3,7

    3,6 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

1089 kJ / 260,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a za častého míchání orestujeme do zezlatovění. Houby očistíme hadříkem, nohy oškrábeme, vyřízneme nepěkné části a zbytek nakrájíme na kousky.

Nakrájené houby vsypeme do pánve a na středním plameni restujeme asi 5 minut za častého míchání, aby se nám houby nepřipálily. Podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme doměkka. Houby osolíme, opepříme a okmínujeme.

Vejce v misce rozšleháme, také trochu osolíme a opepříme. Rozšlehaná vejce přidáme k houbám a za stálého míchání necháme vejce s houbami spojit a ztuhnout.

Houbovou smaženici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasická houbová smaženice

    Celkový počet komentářů: 2

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Klasická houbová smaženice

      Smaženici dělám jedině z povarenych hub�

      07.10.2017 07:05:46

      • dadulka111
        dadulka111

        Re: Komentář k receptu Klasická houbová smaženice

        I já to tak dělám. Vařím je minimálně 2 krát v dost osolené vodě. Houby se tak nejenom očistí, ale i odšlemují.

        07.10.2017 08:22:22


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Klasická houbová smaženice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.