4 ks | vejce | |
40 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
300 g | houby čerstvé | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
drcený kmín |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a za častého míchání orestujeme do zezlatovění. Houby očistíme hadříkem, nohy oškrábeme, vyřízneme nepěkné části a zbytek nakrájíme na kousky. Nakrájené houby vsypeme do pánve a na středním plameni restujeme asi 5 minut za častého míchání, aby se nám houby nepřipálily. Podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme doměkka. Houby osolíme, opepříme a okmínujeme. Vejce v misce rozšleháme, také trochu osolíme a opepříme. Rozšlehaná vejce přidáme k houbám a za stálého míchání necháme vejce s houbami spojit a ztuhnout. Houbovou smaženici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku.
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena