reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasická čočka bez mouky

Recept na čočku s bylinkami bez zbytečného zahušťování, i tak je dobrá.


  • 3,9

    14×

    3,8 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Čočku přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin do vody. Vodu poté slijeme.

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Listy medvědího česneku nasekáme na nudličky.

V hrnci rozpálíme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Přihodíme česnek, necháme rozvonět, vsypeme scezenou čočku, přidáme bobkový list, sůl, libeček a zalijeme vodou asi 3 cm nad čočku. Přivedeme k varu, zvolníme plamen a za občasného promíchání vaříme doměkka. Voda se nám skoro celá vsákne, nebo spíš vytvoří společně s čočkou kašovitou konzistenci i bez zahušťování. Během vaření (spíš ke konci) přidáme i medvědí česnek. Kdyby voda chyběla, jednoduše dolijeme a provaříme. Nakonec čočku ochutíme petrželkou a majoránkou. Podle potřeby dosolíme.

Klasickou čočku bez mouky podáváme jen tak samotnou, přílohou může být sterilovaná okurka, vejce, párek či chléb.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasická čočka bez mouky

    Celkový počet komentářů: 2

    • sikulka
      sikulka

      Tento recept je určitě výborný, ale už naše babičky věděly, že čočka musí být nakyselo, abychom dokázali strávit ty důležité a užitečné věci (zapomněla jsem, jak se jmenují),. Tak , jako různé saláty zakápneme kapkou oleje, abychom vstřebali vitamín D.Ti naši předkové bylo moudří !

      22.04.2017 22:16:24

    • HanaK
      HanaK

      Čočka bez mouky

      Doma jsme čočku nikdy jinak nedělali. Na rozdíl od tohoto receptu, bez česneku a vodu sléváme a necháme jen pár lžic, aby nebyla čočka suchá. Ochutí se solí, pepřem a octem.
      Výborná je také jen se strouhaným křenem. S uzeným masem to nemá chybu.
      Děkuji za Vaši variantu, určitě ji zkusím.

      22.04.2017 18:18:24


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Klasická čočka bez mouky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.