Klasická budapešťská pomazánka

15 min | pomazánka | 8 porcí | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5608x
Recept na velmi dobrou maďarskou pomazánku z tvarohu, másla, kyselé smetany, papriky, cibule a celého kmínu. Používá se na chléb, pečivo a na plnění zeleniny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Tvaroh dáme do mísy a rozdrobíme ho vidličkou. Postupně přidáváme mletou sladkou červenou papriku a vymícháváme, dokud tvaroh nezíská pomerančovou barvu. Přidáme máslo a spolu promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Osolíme, okořeníme, přidáme celý kmín a drobně nakrájenou cibuli a znovu zamícháme.

Hotovou budapešťskou pomazánku odložíme na chvíli do chladničky a můžeme podávat. Pomazánku natíráme na čerstvý chléb nebo pečivo a ozdobíme různou čerstvou sezónní zeleninou. Touto pomazánkou můžeme plnit kornoutky a rolky ze šunky a sýrů, vejce a různou zeleninu, nebo můžeme pomazánku použit jako součást obložených mís.

Existuje více variant této maďarské pomazánky, například se přidává ještě čerstvě pokrájená pažitka a vynechá se černý pepř. V Budapešti nesmí chybět mletá sladká červená paprika, čerstvé máslo, zakysaná smetana, cibule a vždy tam musí být celý kmín. Všechno další jako roztíratelný sýr, mléko, česnek, kapie a podobně se už nepovažuje v Maďarsku za budapešťskou pomazánku.

autor receptu:

Klasická budapešťská pomazánka

Počet přidaných receptů: 391

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Klasická budapešťská pomazánka

Recept se nachází v 31 kuchařkách
Libchen
moje recepty 122 receptů
Jozar
Pomazánky 288 receptů
zjirousek
Pomazánky 550 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klasická budapešťská pomazánka

Přidat příspěvek k receptu Klasická budapešťská pomazánka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept