Tradiční bulharské karbanátky podle receptu se zaručeným původem.
1 lžíce | saturejka |
1 lžička | mletý pepř |
1 ks | velká cibule |
1 snítka | petrželová nať |
1 lžička | římský kmín |
1 kg | míchané mleté maso |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Kvalitní jemně namleté maso smícháme s 1 - 2 dl vlažné vody. Maso by mělo vodu vstřebat a při grilování budou karbanátky šťavnaté. Potom přidáme saturejku, mletý římský kmín, pepř, sůl a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i jemně nasekanou petrželku. Maso necháme uležet v chladničce minimálně jednu hodinu. Do této doby je postup stejný jako u čevapčiči (kebapčeta). Zásadní rozdíl je v poměru saturejky, která u karbanátků převládá k poměru římského kmínu. Druhým rozdílem je to, že do karbanátků se přidává jemně nasekaná nebo nastrouhaná větší cibule. Pozor, přidává se těsně před grilováním a nenechává se odležet s ostatním kořením, mohla by zhořknout. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivé karbanátky bychom měli opéct z každé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché. Kjuftety podáváme s přílohou podle chuti.
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
autor Stefan
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena