reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kisir - turecký salát z bulguru a zeleniny

Recept na velmi oblíbený turecký letní salát z bulguru a zeleniny. Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice různé velikosti, která je také nazývaná turecká rýže, patří ke zdravé výživě a je základem mnohých chutných jídel.


  • 3,7

    38×

    3,7 38
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 746 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 200 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, překrojíme na polovinu, odstraníme semínka a pokrájíme na malé kostky. Papriku zbavíme jádřince, semínek, žilek, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, neloupeme, odkrojíme konce a pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme i s natí na kolečka. Petrželovou nať omyjeme a posekáme na jemno. V misce smícháme rajčatovou šťávu nebo pyré, olivový olej a citronovou šťávu.

Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a necháme ho napučet a změknout - asi 15 minut. K měkkému bulguru přimícháme směs oleje, rajčatové a citronové šťávy, vmícháme připravenou pokrájenou zeleninu a posekanou petrželovou nať, dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Kdo má rád pikantní, může přidat pálivou papriku a salát máme připravený na podávání.

Kisir - turecký salát z bulguru a zeleniny podáváme jako samostatné jídlo s Ayranem, což je velmi oblíbený turecký osvěžující nápoj z jogurtu smíchaného se studenou vodou a solí. Kisir ideálně podáváme jako lehké jídlo k obědu či večeři v horkých letních dnech. Kisir také můžeme podávat jen jako salát či chuťovku anebo jako výbornou přílohu ke grilovanému masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kisir - turecký salát z bulguru a zeleniny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.