reklama
hledat uživatel
       

Kimchi salát

Recept na tradiční korejský salát, kde je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel.


  • 4,3

    4,3 6

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Nejprve rozpůlíme malé pekingské zelí, následně rozkrojíme na čtvrtiny. Odkrojíme košťál a překrájíme na cca 5 cm široké pruhy. Připravíme si větší mísu s cca litrem vody, nasypeme do ní nakrájené zelí, zasypeme 3 vrchovatými lžícemi mořské soli a pořádně promícháme. Zelí ponoříme a zatížíme například poklicí. Necháme takto odležet 2 hodiny. 

Mezitím si nasekáme jarní cibulku nadrobno, 2 malé mrkve nastrouháme nahrubo, prolisujeme stroužky česneku a asi 3 cm zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Připravíme si pastu k ochucení salátu.

V misce smícháme připravený česnek a zázvor, chilli, med a rybí omáčku. Vše důkladně lžičkou promícháme a vznikne nám červená pasta. 

Nasolené zelí několikrát důkladně propláchneme a přecedíme, abychom ho zbavili soli. Do mísy poté dáme důkladně propláchnuté zelí, mrkev, jarní cibulku a připravenou pastu. Vše důkladně promícháme, nejlépe v potravinářských rukavicích. Po důkladném promíchání by měly být všechny kousky rovnoměrně obaleny připravenou červenou pastou.

Hotový kimchci salát napěchujeme do větší sklenice, necháme 1 - 2 dny přikrytý kvasit při pokojové teplotě, poté uzavřeme a skladujeme v lednici.

Kimchi salát podáváme jako přílohu, shora ještě každou porci posypeme sezamovým semínkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kimchi salát

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Kimchi salát

      Skvělý recept

      14.03.2019 13:09:47


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kimchi salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.