reklama
hledat uživatel
       

Kedlubnové zelí

Oblíbená příloha k masu a bramborovému knedlíku.


  • 3,2

    477×

    3,1 477
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kedlubny také oloupeme a nastrouháme nahrubo.

Cibuli zpěníme na tuku, přidáme nastrouhané kedlubny, okořeníme kmínem, osolíme a osmahneme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Před koncem tepelné úpravy poprášíme hladkou moukou a podle chuti okyselíme a osladíme.

Kedlubnové zelí je skvělou přílohou k masu s bramborovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kedlubnové zelí

    Celkový počet komentářů: 10
    • jana
      jana

      kedlubnové zelí mě chutná líp než klasické

      11.05.2017 16:48:59

    • Qvido
      Qvido

      Zelí - čerstvé, kysané, marinovanéi kedlubnové - dělám dlouhou dobu podle roztřepené brožurky ze čtyřicátých let. Začínám trochou sádla, na kterém nechám zkaramelizovat asi dvě lžíce cukru, pěkně do hněda. Pozor na připálení, karamel by zhořkl! Pak na půl minutky nakrájenou cibuli, trochu kmínu (do kysaného a marinovaného netřeba), nakrájené či nakrouhané zelí nebo kedluben nahrubo nastrouhaný a dusím téměř do měkka. Pak zahustím jemně nastrouhaným menším bramborem, podusím ještě deset minut, ochutím octem a případně přisladím. Všechny návštěvy se ptají, jak se dělá ta zlatohnědá barva.

      11.12.2012 08:40:06

    • Vláďa
      Vláďa

      Poraďte, dá se připravené kedlubnové zelí zavařit do sklenic a uchovat tak na delší dobu. Letos se mi urodilo víc, než jsem čekal.

      07.11.2011 16:17:14


    • Eva
      Eva

      je,když tam nakonec přidáte pár lžic šlehačky.
      Stejně dělám i cuketu- nejlepší je ta kulatá,ale tu zahušťuji bramborem a je hotovo za 15 minut.Cukr v obou receptech dávám do usmažené cibulky lehce zkaramelizovat.
      Vnučka to miluje.. dobrou chuť

      02.07.2011 13:35:14

    • Pavla
      Pavla

      dobré je přidat do zellí masox,bujon...

      23.06.2011 15:07:20

    • Kukačka
      Kukačka

      dnes jsem ho dělal z giganta....vynikající

      09.11.2010 19:27:28

    • Stan
      Stan

      Já tam krájím listy všechny, je to mnohem jemnější a pokrájím tam i stonky listů, má to pak pěknou konzistenci.

      08.09.2010 20:39:10

    • Stan
      Stan

      Já tam dávam listy všechny a pokrájím i stonky listů, má to pak pěknou konzistenci.

      08.09.2010 20:35:05

    • mayda2005
      mayda2005

      k tomu kedlubnovému zelí je dobré taky pokrájet trochu zeleného, krájím vždy ty malé lístky, na talíři to lépe vypadá

      26.11.2005 12:57:49

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Kedlubnové zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.