Kedlubnové zelí se špekem

1 h 30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 84x
Zelí z kedluben vhodné jako příloha k vepřové pečeni.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Špek nakrájíme na kostičky.

Špek vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a zahřejeme, až se špek částečně vyškvaří. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile začne na krajích žloutnout, vložíme nakrájené kedlubny a sůl. Podlijeme cca 50 ml vody a dusíme, až začnou kedlubny měknout a voda se z kedluben téměř odpaří.

Na závěr do kedlubnového zelí přidáme ocet, zaprášíme moukou a dusíme do změknutí kedluben.

Kedlubnové zelí se špekem podáváme k vepřové pečeni a vařeným bramborem.

Energetická hodnota: 477kJ / na porci

Gogela autor receptu:

Kedlubnové zelí se špekem

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Kedlubnové zelí se špekem - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 527 kJ / 126,0 kCal (na 1 porci)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kedlubnové zelí se špekem

Přidat příspěvek k receptu Kedlubnové zelí se špekem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept