reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Energetická hodnota

527 kJ / 126,0 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Špek nakrájíme na kostičky.

Špek vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a zahřejeme, až se špek částečně vyškvaří. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile začne na krajích žloutnout, vložíme nakrájené kedlubny a sůl. Podlijeme cca 50 ml vody a dusíme, až začnou kedlubny měknout a voda se z kedluben téměř odpaří.

Na závěr do kedlubnového zelí přidáme ocet, zaprášíme moukou a dusíme do změknutí kedluben.

Kedlubnové zelí se špekem podáváme k vepřové pečeni a vařeným bramborem.

Energetická hodnota: 477kJ / na porci

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Kedlubnové zelí se špekem