reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kedlubnové zelí se špekem

Zelí z kedluben vhodné jako příloha k vepřové pečeni.


  • 3,0

    3 6
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Špek nakrájíme na kostičky.

Špek vložíme do kastrolu, přidáme sádlo a zahřejeme, až se špek částečně vyškvaří. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile začne na krajích žloutnout, vložíme nakrájené kedlubny a sůl. Podlijeme cca 50 ml vody a dusíme, až začnou kedlubny měknout a voda se z kedluben téměř odpaří.

Na závěr do kedlubnového zelí přidáme ocet, zaprášíme moukou a dusíme do změknutí kedluben.

Kedlubnové zelí se špekem podáváme k vepřové pečeni a vařeným bramborem.

Energetická hodnota: 477kJ / na porci

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kedlubnové zelí se špekem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.