reklama
hledat uživatel
       

Kebapčeta

Připravte si oblíbené masové šišky na grilu podle tohoto bulharského receptu.


  • 3,9

    17×

    3,9 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Na šišky použijeme mleté telecí maso. Do masa hnětením zapracujeme hrnek vody, postupně přidáme všechno koření - pepř, kmín a sůl. Masovou směs necháme nejlépe přes noc odležet v lednici.

Z masové směsi tvarujeme válečky cca 10 cm dlouhé a 3 cm silné.

Kebapčety opékáme na grilu.

Kebapčeta se podává s bílým pečivem a šopským salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kebapčeta

    Celkový počet komentářů: 4
    • stana09
      stana09

      Vždyť bramborák se dá také dělat bez česneku a majoránky.

      23.10.2010 23:26:46

    • stana09
      stana09

      Bulharsko navštěvuji pravidelně a opravdu si tento recept neumím představit bez čubrice.Koření se dá koupit už i u nás.

      13.10.2010 11:23:15

      • Jarmila
        Jarmila

        Re: Kebabčeta

        Když bych to přehnala, tak ptát se po čubrici v bulharských receptech je jako ptát se proč v pravých italských jídlech chybí kečup (protože používají základní surovinu - rajčata v různých podobách).
        Čubrica má v bulharštině přinejmenším 2 významy: užší: saturejka jako bylina, širší: směs saturejky a dalších přísad - ty nejobvyklejší viz prefabrikované směsi nabízené u nás.
        Ale: tak jako každá řecká rodina má "svou" směs na tzaziky, tak v každé bulharská, hlavně na vesnici, má tu "svou" čubricu". Pro zájemce jsem na toto téma našla odkaz, který situaci trefne vysvětluje: http://www.souk.cz/?p=126
        Takže závěrem: někteří bulhaři by do kebapčet dali i prefabrikovanou čubricu, ale domácí kebapčeta by si kořenila každá rodina jinak.

        23.10.2010 21:51:22


    • siana
      siana

      A kde je čubrica?

      Za mých hojných návštěv Bulharska se vždy do kebabčat přidávalo velké množství koření čubrica, které dává kebabčatům charakteristickou vůni i chuť. Také název přepsaný z azbuky do latinky je trošku odlišný (Kebabčata vs Kebapčeta), to ale jistě nehraje důležitou roli. Dodnes děláme doma kebabčata poměrně často a hlavně je máme rádi. Ale jen s čubricou!

      12.10.2010 14:10:45


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kebapčeta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.