reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Kdoule dobře omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Kdoule nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot. Slupky použijeme na výrobu sýra.

Slupky z kdoulí dáme do širšího kastrolu, podlijeme vodou do výšky cca 2 cm, přidáme cukr a kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody a vaříme pod pokličkou do změknutí.

Poté přidáme mletou skořici a po vychladnutí rozmixujeme. Hmotu rozestřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy a rozinkami uvařenými ve vodě, které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout v teplé troubě anebo na teplém radiátoru.

Kdoulový sýr ze slupek pokrájíme na kousky a podáváme k různým příležitostem podle chuti. Kdoule je ovoce s léčivými účinky - obsahuje 10% cukru, pektin, kyseliny, třísloviny, silice, vitamín C, draslík, fosfor, hořčík, vápník, měď, železo atd.

Při výrobě tohoto sýra se využívají slupky kdoulí, jinak odpad, který vzniká při
výrobě kdoulového kompotu. Dobře vyzrálé kdoule mají žlutou barvu a jemnou vůni.
Po natrhání necháme kdoule ještě několik dní dozrát, aby získaly barvu a vůni.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kdoulový sýr ze slupek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.