reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kávové pralinky v marcipánu

Jednoduché pralinky, které každého potěší.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve vodní lázni roztavíme tuk, po roztavení chvíli odstavíme a přidáme máslo, med, kakao a instantní kávu. Směs prošleháme a dáme chladit do lednice.

Mezitím si vyrobíme marcipán - osobně upřednostňuji marcipánovou mléčnou hmotu vyrobenou ze sušeného mléka, moučkového cukru, mandlové esence a do této směsi se opatrně přilívá voda.

Marcipán zpracujeme, vyválíme na tenký plát, rozřežeme na čtverečky a doprostřed každého dáme trochu ztuhlé kávové směsi. Směs pak do marcipánu kompletně zabalíme.

Hotové pralinky zdobíme a poléváme mléčnou, bílou nebo tmavou čokoládou.

Pro inspiraci uvedu ještě recept na tmavou chilli čokoládu. Roztavíme v parní lázni pár čtverečků čokolády s vysokým procentem kakaa, přidáme kakao, kousek másla a trochu silně pálivé papričky, kterou jsme předem zpracovali na kaši. Čokoládu akorát vymícháme dohladka. Připravíme si i borůvkovou šťávu. Svaříme borůvky a oddělíme je např. přes sítko od šťávy, kterou ještě povaříme, než získá hutnější konzistenci. Šťávu pak můžeme dát do náplně a případně pralinky i polít.

Kávové pralinky v marcipánu podáváme přímo vytáhlé z lednice.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kávové pralinky v marcipánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.