reklama
hledat uživatel
       

Kávová zmrzlina

Tento dezert v italském stylu chutná, jako by obsahoval samou smetanu. Použijte espreso nebo překapávanou kávu.


  • 3,1

    62×

    3,1 62
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme a odložíme. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou.

Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možno uložit do mrazničky, a mrazíme 1 a 1/2 hodiny. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu dáme na 1 a 1/2 hodiny do mrazničky.

Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou zopakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme.

Můžeme ji také 15 minut před podáváním přenést do chladničky a nechat mírně změknout.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kávová zmrzlina

    Celkový počet komentářů: 1

    • Any
      Any

      Ta má vypadá jinak.. :(

      Dnes jsem dělala zmrzlinu podle Vašeho receptu a ta má vypadá jinak - nastouhaná čokoláda tam udělala puntíky, ale vy ji máte krásně hnědou - neměla se čokoláda rozpustit?

      28.08.2009 12:05:11

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kávová zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.