reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

krém

na ozdobu

poleva

těsto

Postup přípravy

Z mouky, cukru, tuku, mleté kávy a kakaa zpracujeme těsto. Vyválíme plát a vypichujeme oválky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kávové oválky zvolna upečeme.

Vychladlé kávové pečivo slepíme bílým mandlovým krémem, polijeme kávovou polevou a posypeme čokoládovou rýží, nebo uděláme vlnky čokoládovou polevou.

Na krém utřeme máslo, zašleháváme salko, rum a přidáme loupané mleté mandle.

Na polevu umícháme dohladka nescafé, rum a cukr. Část rumu můžeme nahradit vřelou vodou.

Hotové a ozdobené kávěnky dáme do krabice a necháme uležet do změknutí.

Do krému i těsta můžeme místo másla použít rostlinný tuk.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Kávěnky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Kávěnky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.