Kaťák aneb katův šleh s lečem

45 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 7558x
Recept na chuťově výrazný hlavní chod z vepřového masa. Katův šleh má spoustu podob. My doma děláme chutný katův šleh s lečem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcestrovou omáčkou a přidáme olej. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky, papriku na proužky, rajče na kousky a feferonku nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.

V pánvi rozpálíme tuk, přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 7 minut. Přidáme cibuli, feferonku, česnek, papriku, rajče a znovu restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup, krátce prohřejeme a dochutíme případně pepřem a solí.

Kaťák aneb katův šleh s lečem můžeme podávat s rýží, bramborem, hranolky i chlebem.

autor receptu:

Kaťák aneb katův šleh s lečem

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kaťák aneb katův šleh s lečem

Přidat příspěvek k receptu Kaťák aneb katův šleh s lečem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept