reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    445×

    4,3 445
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

    Celkový počet komentářů: 100
    • IVKA
      IVKA

      KNEDLÍČEK

      Letos jsem tento knedlík měla na Šumavě v restauraci s přidáním petržílky a ve tvaru koule o průměru asi 5-6 cm.Byl k vepřovému se zelím a 1 knedlík stačil na porci,bylo to výborné a dlouho jsem sháněla recept.Ted se o to pokusím doma.

      18.09.2011 14:58:26

    • Ronny76
      Ronny76

      karlovarský knedlík

      Dobrý den, tento knedlík je opravdu výborný, já jej ještě vylepšuji čerstvou nebo sušenou sekanou kadeřavou petrželkou, nebo krájenou natí z petržele, celere. Dodá barvu a chuť.

      23.05.2011 17:13:28

    • Evulina
      Evulina

      Lze vařit i v mikrotenové fólii, je to jednodušší. Místo sněhu z bílků jsem dala celá vejce a knedlík byl taktéž chutný.

      16.05.2011 13:02:31


    • lucinka
      lucinka

      velmi dobre

      Dobry den,ja take pridavam petrzelku a muskatovy orisek..a jsou mooc chutne..

      16.04.2011 11:18:44

    • Zdenek
      Zdenek

      knedlik pro chude

      Hruba mouka,prdopec,vejce, nakrajene rohliky,sodovka. Asi recept z jiznich Cech.Delavali jsme to tak doma.Jde to rychle a moc to nestoji. V dobe hospodarske krise....

      dobrou chut Zdenek

      27.02.2011 15:03:39

    • vejce...
      vejce...

      nejde prosím ten recept nějak ošulit na vejce ? :P

      27.02.2011 10:46:15

    • adriana
      adriana

      mno ja ho jdu varit poprve doufam zhe neco nezkazim jak na praxi to jsme museli pridat ete dalsidavku aby jsme to napravili bylo to totiz tezto a melo z toho vzniknou nadychane testo

      24.02.2011 10:12:35

    • prometheus.x
      prometheus.x

      je to fajn recept ale uterku nahrazuju potravinarskou folii a knedlicky jsou taky moc dobry a i mouka se da nahradit polohrubou

      12.02.2011 22:14:06

    • vlada
      vlada

      sorra prečítala som si ho ešte raz už viem :-)

      14.01.2011 20:41:15


    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.