reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    445×

    4,3 445
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

    Celkový počet komentářů: 100
    • Skalický František
      Skalický František

      Vážení já jsem taky z Moravy a taky vyjadřuji jakousi nesympatii ke karlovarskému knedlíků, sice tak ostře jako Finist bych to nenapsal, ale má ten chlapec pravdu, nazývat něco knedlíkem, co se dělá ze starých rozčmachtlaných rohlíků v mléce, trošky mouky a přehršle petržele, vařit to zabalené v utěrce ve vodě a vydávat to za světovou pochoutku předraženého hotelu Pupp, kde, když nemluvíte rusky nebo anglicky vás ani neobslouží, to mi přijde opravdu "ujeté", jak říká Finist. Nedivím se mu, dělám knedlíky podobně jako on, z vláčné hladké mouky, KVÁSKU, takže je kynutý, rohlíky nedávám vůbec nebo kdyžtak jen jeden, špetku soli, žloutek a hotovo. Vařím jej pouze v horké páře na pařáku v hrnci, nabyde dvakrát tolik, takže je nadýchaný. Na požádání hodím recept.

      06.02.2013 13:05:54

      • Reny
        Reny

        Re: knedlík

        Dobrý den pane Skalický, já bych Vás prosila o recept na ty Vaše knedlíky vařené v páře a nadýchané, ale nenechal jste e-mail, tak snad si to někdy přečtete a napíšete mi recept. Díky a přeji hezký den Reny

        04.03.2013 17:04:14

    • Terka
      Terka

      :D :D :D
      Tady má někdo trošičku problémek s egem, vsadím se že rýže se zelím bude tímto "expertem na to co je dobré a co ne" taky považována za "drek" , a pokud se takto vyjadřujete i v té kuchařce, doufám, že náklad nebyl veliký...

      31.01.2013 15:04:13


    • Jana
      Jana

      Tedy nechápu tuhle konverzaci! Tak snad má každý jiné chutě, ale rozhodně to nikoho neopravňuje, I když možná vydává kuchařku, nějaké jídlo takhle hanět. To tedy nemá úroveň! Finist se vehementně ohání tím, jak je inteligentní, ale jeho projev svědčí o něčem zcela jiném...

      18.12.2012 15:21:14

      • Finist
        Finist

        Svědčí o tom, že žiju pro Moravu, dýchám za Moravu, bojuju za nezávislost Moravy a prosazuju naši kuchyni, křesnej a matlavej rozvařenej karlovarák se nemůže srovnávat s pravým kynutým moravským knedlíkem, který se POUZE vaří v horké páře, potom je nadýchaný, vláčný a nematlá se. Vařit knedlíky v hadře ve vodě mi přijde ujetý, jako všichni Čecháčci.

        20.12.2012 09:27:38

    • Subin
      Subin

      Kolik váží rohlík?

      29.09.2012 10:40:38


    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.