reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    443×

    4,3 443
  • 45 min

  • 39×

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

    Celkový počet komentářů: 100
    • Evík
      Evík

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Knedlík je moc dobrý. Příjemná změna oproti klasickým kynutým knedlíkům.

      06.04.2014 12:33:33

    • ufounka
      ufounka

      Jsi OSTUDA MORAVY!!! Chytni se za nos!!! PREZENTOVAT SE TAKOVÝM ZPŮSOBEM NENÍ O.K. !!! STYDÍM SE, ŽE I NA MORAVĚ JSOU TAKTO JEDNODUŠÍ LIDÉ. JE MI TĚ LÍTO!!! A PRO VŠECHNY ZPRÁVIČKA: My holky z MORAVY DOKÁŽEME UDĚLAT Z JAKÉHOKOLI JÍDLA MŇAMKU. :)

      06.04.2014 10:26:56

    • lenka
      lenka

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      aby jsi se z té Moravy neposral ...))

      21.01.2014 08:33:56


    • jurica (tecka) jirka
      jurica (tecka) jirka

      Jako naprosté kuchařské vemeno jsem ho zkusil. Jen jsem do něj přidal petrželovou nať a vařil jsem ho 2x 10 minut ve folii. Vypadá luxusně, chuť ještě nevím. Chladne na okně. Jinak jsem moravák jak poleno a tento knedlík mám rád, pane Troll.

      05.01.2014 13:13:57

    • petra (tecka) antosovska
      petra (tecka) antosovska

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Nejlepší knedla hned napoprvé se povedla!!!

      28.10.2013 10:13:00

    • Ráďa
      Ráďa

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      vždy je vařím podle tohoto receptu - skvělé

      20.10.2013 09:04:27

    • Silvie
      Silvie

      čechy vs. morava

      Ne každý na Moravě má rád klasický knedlíky, já jsem moravačka a nomální knedlíky vůbec nejím, proto uvítám tuto rohlíkovou pochoutku, protože k zelí, nebo ke svíčkové si bohužel jinou přílohu nedokážu představit...

      16.05.2013 11:04:27

    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.