reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    445×

    4,3 445
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

    Celkový počet komentářů: 100
    • Evík
      Evík

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Knedlík je moc dobrý. Příjemná změna oproti klasickým kynutým knedlíkům.

      06.04.2014 12:33:33

    • ufounka
      ufounka

      Jsi OSTUDA MORAVY!!! Chytni se za nos!!! PREZENTOVAT SE TAKOVÝM ZPŮSOBEM NENÍ O.K. !!! STYDÍM SE, ŽE I NA MORAVĚ JSOU TAKTO JEDNODUŠÍ LIDÉ. JE MI TĚ LÍTO!!! A PRO VŠECHNY ZPRÁVIČKA: My holky z MORAVY DOKÁŽEME UDĚLAT Z JAKÉHOKOLI JÍDLA MŇAMKU. :)

      06.04.2014 10:26:56

    • lenka
      lenka

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      aby jsi se z té Moravy neposral ...))

      21.01.2014 08:33:56


    • jurica (tecka) jirka
      jurica (tecka) jirka

      Jako naprosté kuchařské vemeno jsem ho zkusil. Jen jsem do něj přidal petrželovou nať a vařil jsem ho 2x 10 minut ve folii. Vypadá luxusně, chuť ještě nevím. Chladne na okně. Jinak jsem moravák jak poleno a tento knedlík mám rád, pane Troll.

      05.01.2014 13:13:57

    • petra (tecka) antosovska
      petra (tecka) antosovska

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Nejlepší knedla hned napoprvé se povedla!!!

      28.10.2013 10:13:00

    • Ráďa
      Ráďa

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      vždy je vařím podle tohoto receptu - skvělé

      20.10.2013 09:04:27

    • Silvie
      Silvie

      čechy vs. morava

      Ne každý na Moravě má rád klasický knedlíky, já jsem moravačka a nomální knedlíky vůbec nejím, proto uvítám tuto rohlíkovou pochoutku, protože k zelí, nebo ke svíčkové si bohužel jinou přílohu nedokážu představit...

      16.05.2013 11:04:27


    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.