reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    445×

    4,3 445
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

    Celkový počet komentářů: 100
    • Finist
      Finist

      Fuj, fuj a ještě jednou fuj, křesňák bez droždí nebrat! Je vidět, že čecháčci schlemstaj každej drek, ať se to jmenuje jakkoliv, u nás na Moravě jsou knedlíky jedině kynuté houskové, ne tady tyhle křesňáky dobrý tak leda na břuchobol. Ble.

      29.11.2012 12:38:54

      • ketty
        ketty

        "ty seš blbé jak troky"
        jen tak dál,nejlepší je vlastní omezenost vyhlásit za všeobecně jedině přijatelný jediný správný postup
        tož v tomhle si nejčecháčkovatější Čecháček... my normální Češi na Moravě i v Čechách si v klidu dáme dobrůtku.
        Jenom možná inspirace...Jednou mi zbylo trošičku sekaných mandlí tak jsem k zelené petrželce a trošce muškátu přihodila i ty mandle...bylo to jiné, ale taky extrovní-zkuste.
        Dobrou chuť
        Ketty

        09.12.2012 10:46:22

      • Miro
        Miro

        seš debil/ka...ztrácí to úroveň díky takovým blbcům

        14.02.2014 08:20:08


      • Lenka
        Lenka

        Kdyby blbost nadnášela, tak Vy nad Čechama lítate jak holubička...

        06.04.2014 22:12:54


    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.