reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    445×

    4,3 445
  • 45 min

  • 39×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

    Celkový počet komentářů: 100
    • felix karel
      felix karel

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      žertuju máte to velmi dobré.

      16.10.2016 18:15:35

    • felix karel
      felix karel

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      máte to velmi hnusné

      16.10.2016 18:13:50

    • silen
      silen

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      u komentářů jsme se dobře bavili.....

      08.05.2016 11:08:04


    • Matt
      Matt

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Při čtení této konverzace se stydím že jsem z moravy

      08.12.2015 14:10:34

    • karol
      karol

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      hledám nějakej dobrej receptík na karlov. knedlík, Jednou jsem ho dělala a nepamatuji si ho, jediné co si pamatuji je, že tam byl muškátový květ a petrželka, tyto dvě potraviny dělaly knedlík opravdu jedinečný, tak jestli si mohu dovolit doporučit.

      02.08.2015 10:02:24

    • vašek
      vašek

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Je ůsměvné číst některé názory, ale jedno je jisté pohanit se dá vše lehce ale přijít s něčím a podělit se o to s ostatními chce trošku kumštu a odvahy. To jestli se v Čechách či na Moravě jí to či ono je věc názoru, ale když už jsem u toho tak něco se skutečně na Moravě nedá jíst ale něco i v Čechách. Vše jsou krajová jídla. Jsem profesionální kuchař a věřte že naše malá zemička je hodně pestrá co se krajových jídel a specialit týče.Tak hezké dohadování !!! :))))

      14.03.2015 11:02:23

    • vašek
      vašek

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Je ůsměvné číst některé názory, ale jedno je jisté pohanit se dá vše lehce ale přijít s něčím a podělit se o to s ostatními chce trošku kumštu a odvahy. To jestli se v Čechách či na Moravě jí to či ono je věc názoru, ale když už jsem u toho tak něco se skutečně na Moravě nedá jíst ale něco i v Čechách. Vše jsou krajová jídla. Jsem profesionální kuchař a věřte že naše malá zemička je hodně pestrá co se krajových jídel a specialit týče.Tak hezké dohadování !!! :))))

      14.03.2015 10:28:52

    • karel
      karel

      koment

      mam rad pohlreicha

      25.08.2014 12:59:18


    Nalezeno receptů: 100

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.