reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    437×

    4,3 437
  • 45 min

  • 39×

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

    Celkový počet komentářů: 100
    • Jarda
      Jarda

      karlovarský knedlík

      Mám vnuka celiaka, tak jsem to dělal z bezlepkové mouky a přidal jsem tam asi čtvrtinu prášku do pečiva a vařil jsem to ve folii -perfekt

      12.12.2017 18:50:17

    • zdenka
      zdenka

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      dobrou chuť

      10.11.2017 08:38:05

    • Svoboda
      Svoboda

      Karlovarský knedlík

      Ti kteří se zde hádají,by měli přejít na jinou stránku,zde jsou poznatky o karlovarském knedlíku a neřeší se zde národnostní otázka.

      05.11.2017 20:09:38

    • Ferdavol
      Ferdavol

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Ubrousek lze úspěšně nahradit potravinářskou folií, jen je potřeba jí propíchat. A nitě lze nahradit obyčejnými gumičkami.

      05.02.2017 22:00:30

    • Oblíbené
      Oblíbené

      Děkuji za tento recept, mně se to, ale lepilo na ruce tak jsem tam dal víc mouky. A super.
      Ivan ze Sokolova

      03.01.2017 12:15:36

    • petricek (tecka) eva
      petricek (tecka) eva

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Opravdu skvělý... nemá chybu...jen se po něm zaprášilo

      03.12.2016 11:39:29

    • michaela (tecka) sestakova (tecka) ostrov
      michaela (tecka) sestakova (tecka) ostrov

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Finist jsi názorný příklad vtipu který rádi vypráví slováci : že moravák je čech který nedošel na slovensko :-) nechci urazit ostatní normální moraváky, kde máš ty tady nějaký recept když se tak kasáš?

      12.04.2014 15:13:57

      • Finist
        Finist

        Re: Komentář k receptu Karlovarský knedlík

        Hm, až na to, že já ho znám obráceně, že je to Slovák, co nedošel do Prahy. Když chceš vyprávět vtipy o Moravákách, tak si je aspoň nastuduj. Apropó, Moravák se píše velké M.

        19.04.2014 20:22:20

    Nalezeno receptů: 100
    |< << 12345678910 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.