reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Jemný karlovarký knedlík vařený v ubrousku je velmi chutnou přílohou k pečeným masům, zejména drůbeži. Můžeme ho však podávat pouze se špenátem nebo dušeným zelím.


  • 4,4

    437×

    4,3 437
  • 45 min

  • 39×

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Máslo necháme na teple rozpustit. Potom ho zalijeme mlékem a do vychladlého vmícháme žloutky. Den staré rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Nakrájené pečivo vložíme do mísy, zalijeme prochladlým mékem, osolíme a necháme chvíli vsáknout. Potom vše zasypeme moukou a propracujeme. Nakonec do hmoty vmícháme ušlehaný sníh a řádně propracujeme do tvaru šišky.

Plátěný ubrousek namočíme a řádně vyždímeme. Položíme na něj šišku těsta a zabalíme. Oba konce zavážeme nití těsně u knedlíku a potom ještě jednou o 1cm dále.

Takto připravený knedlík vložíme do vařící a osolené vody, velmi mírně povaříme 5 minut. Potom odstraníme vnitřní nitě, knedlík obrátíme a velice pomalu vaříme ještě 20 minut.

Hotový knedlík vyjmeme z ubrousku a tenkým nožem nakrájíme na plátky.
Jemný karlovarský knedlík nejlépe chutná k pečené drůbeži, ale i jiným pečeným masům.

Další recepty na karlovarský knedlík

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Karlovarský knedlík

Celkový počet komentářů: 100
  • Jarda
    Jarda

    karlovarský knedlík

    Mám vnuka celiaka, tak jsem to dělal z bezlepkové mouky a přidal jsem tam asi čtvrtinu prášku do pečiva a vařil jsem to ve folii -perfekt

    12.12.2017 18:50:17

  • zdenka
    zdenka

    Komentář k receptu Karlovarský knedlík

    dobrou chuť

    10.11.2017 08:38:05

  • Svoboda
    Svoboda

    Karlovarský knedlík

    Ti kteří se zde hádají,by měli přejít na jinou stránku,zde jsou poznatky o karlovarském knedlíku a neřeší se zde národnostní otázka.

    05.11.2017 20:09:38

  • Ferdavol
    Ferdavol

    Komentář k receptu Karlovarský knedlík

    Ubrousek lze úspěšně nahradit potravinářskou folií, jen je potřeba jí propíchat. A nitě lze nahradit obyčejnými gumičkami.

    05.02.2017 22:00:30

  • Oblíbené
    Oblíbené

    Děkuji za tento recept, mně se to, ale lepilo na ruce tak jsem tam dal víc mouky. A super.
    Ivan ze Sokolova

    03.01.2017 12:15:36

  • petricek (tecka) eva
    petricek (tecka) eva

    Komentář k receptu Karlovarský knedlík

    Opravdu skvělý... nemá chybu...jen se po něm zaprášilo

    03.12.2016 11:39:29

  • michaela (tecka) sestakova (tecka) ostrov
    michaela (tecka) sestakova (tecka) ostrov

    Komentář k receptu Karlovarský knedlík

    Finist jsi názorný příklad vtipu který rádi vypráví slováci : že moravák je čech který nedošel na slovensko :-) nechci urazit ostatní normální moraváky, kde máš ty tady nějaký recept když se tak kasáš?

    12.04.2014 15:13:57

    • Finist
      Finist

      Re: Komentář k receptu Karlovarský knedlík

      Hm, až na to, že já ho znám obráceně, že je to Slovák, co nedošel do Prahy. Když chceš vyprávět vtipy o Moravákách, tak si je aspoň nastuduj. Apropó, Moravák se píše velké M.

      19.04.2014 20:22:20

Nalezeno receptů: 100
|< << 12345678910 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.