reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Karlovarský knedlík s petrželovou natí

Výborná příloha k omáčkám a masu. Vyzkoušejte recept na trochu jiný knedlík.


  • 4,0

    27×

    3,9 27
  • 45 min

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Připravíme si mísu, do které nakrájíme rohlíky na kostičky. Zalijeme mlékem, přibližně 0,3 l. Rohlíky nesmí být moc mokré, ani suché. Přidáme cukr, sůl a nasekanou petrželovou nať. Vezmeme vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec vmícháme do směsi.

Připravíme si 2 klasické látkové utěrky, namočíme je ve studené vodě a potřeme trochou oleje. Těsto rozdělíme na půl a do těchto utěrek zabalíme 2 šišky. Z obou stran uvážeme provázkem.

Zabalené knedlíky vaříme 25 minut ve vroucí vodě přiklopené pokličkou. Po 12 minutách knedlíky otáčíme. Po uplynutí času knedlíky vyndáme a nakrájíme. Já krájím nití, aby se knedlíky nezmáčkly.

Karlovarský knedlík s petrželovou natí podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karlovarský knedlík s petrželovou natí

    Celkový počet komentářů: 13
    • Jarmila
      Jarmila

      K receptu Karlovarský knedlík s petrželovou natí

      Do karlovarského knedlíku zel.petržel patří, milá holly.
      Míšo, nic si z toho nedělej. Všem se nikdy nezavděčíš.
      Víš jak se to říká - za dobrotu na žebrotu. Chci ti poradit, aby sis
      ušetřila práci s praním utěrek. Udělej vše jak děláš, ale místo utěrky,
      to dej do balící tenké fólie (podobné mikrotenu), pořádně ztahni, zabal,
      na koncích zatoč a nakonec propíchej párátkem nebo jehlici. Po uvaření
      rozbalím a fólii vyhodím. Tak a je to - zdravím

      08.10.2013 18:04:57

      • Míša
        Míša

        Re: K receptu Karlovarský knedlík s petrželovou natí

        Děkuji za tip. Ta folie uz me napadla,ale jeste jsem ji nevyzkousela. Takže zkusím :-) . Já si z toho Jarmilko nic nedělám :-) Budu si stejne vařit podle toho co chutná nám a našim malým drobečkům :-)

        09.10.2013 23:20:02

      • šušnina
        šušnina

        Re: K receptu Karlovarský knedlík s petrželovou natí

        Zdravím všechny a chtěla bych jen říci autorce ať si stojí za svým,jestliže jim takto dělané knedlíky chutnají,proč od nich ustupovat.Já jsem je vyzkoušela z celozrnných rohlíků a moc nám chutnaly,i když já si na knedlíky moc nepotrpím,ale manžel a syn
        si je moc chválili.Dělala jsem je ve fólii a jen tak na dodatek franko z čeho se asi dělají rohlíky?Myslím,že v nich je mouky dost.Jen kdyby někoho zajímalo proč jsem je dělala z celozrnných rohlíků,tak je to proto,že jsou zdravější a já nesmím bílou mouku.Přeji všem co se pokouší o něco nového ať se jim daří a děkuji všem,kteří
        jsou k sobě laskaví.

        03.01.2014 14:45:29


    • Franko
      Franko

      Komentář k receptu Karlovarský knedlík s petrželovou natí

      Nikdy jsem karlovarský knedlík nedělala,ale to tam jako nejde žádná mouka?To jsou knedlíky z vajec a rohlíků?

      17.09.2013 09:34:16

      • holly
        holly

        Re: Komentář k receptu Karlovarský knedlík s petrželovou natí

        To je taková chudá nádivka, vařená ve tvaru knedlíku. Je zde dost dobrých receptů na karlovarský nebo vídeňský, tohle bych neriskovala.

        17.09.2013 12:13:40


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Karlovarský knedlík s petrželovou natí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.