Rýži uvaříme v osolené vodě.
Mezitím si nasucho na pánvi orestujeme na kostičky pokrájený salám gothaj. Smažíme ho ve vlastním tuku. Když salám začne křupavět, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme do zrůžovění. Pak přidáme jakoukoliv zeleninu, co máme rádi, může být mražený hrášek, kukuřice, pórek, mrkev. Maličko podlijeme vodou a dusíme do změknutí zeleniny. Podle potřeby občas podléváme vodou, aby se zelenina nepřipálila. Když je zelenina měkká a voda odpařená, vše zaprášíme kari kořením, osolíme, přidáme trošku vegety a oleje. Vše dobře promícháme.
K zelenině přidáme vařenou rýži, promícháme a je hotovo. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Kdo nemá rád kari, může místo něj dát mletou červenou papriku.
Kari rizoto se salámem podáváme jako teplý hlavní chod.