reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kari polévka s cizrnou

Oříšková příchuť cizrny a exotické kari koření dodává této polévce nezaměnitelnou chuť.


  • 3,8

    26×

    3,8 26
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Před vařením je třeba cizrnu minimálně 12 hodin namáčet. Ponecháme ji alespoň tedy půl dne ve vlažné vodě. Zakalenou vodu pak vylijeme, cizrnu vložíme do hrnce a zalijeme vodou čerstvou. Vaříme cca 40 minut - doba vaření závisí na čerstvosti cizrny a délce namáčení. Při vaření sbíráme z povrchu pěnu. Vařená cizrna lehce proklouzne mezi dvěma prsty, vždy ale bude tvrdší než klasický hrách.

Cizrnu osolíme až ke konci varu, jinak bychom snížili bobtnavost zrn ve vodě. K dochucení dále použijeme špetku pepře, špetku kari koření, bazalky, bobkového listu a kostku slepičího bujónu.

Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme ji do vody s cizrnou spolu se třemi hrstkami sterilizovaného hrášku. Nakonec do polévky vmícháme kelímek smetany se dvěma polévkovými lžícemi mouky. Ještě pět až deset minut necháme projít varem a důkladně mícháme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kari polévka s cizrnou

    Celkový počet komentářů: 3
    • hannah
      hannah

      Musím tuhle polévku moc pochválit. Je to zážitek - říká i můj milý! Je originální, exotická, a přesto jednoduchá. Cizrna je úžasná!

      19.03.2008 20:22:44

    • mjurik
      mjurik

      já děkuji autorce tohoto receptu za inspiraci, co s cizrnou, mně ji dovezla kdysi babina a nevěděl jsem do dneška co s ní, tak jsem udělal tuto polévku, mohu říci, že já jsem to měl jako hlavní jídlo a ještě se mi stalo, že místo normální smetany jsem dal kysanou a podařilo se mi ulít trochu láku z konzervovaného hrášku do této polévky, což obohatilo chuť, kdo máte rádi spíš kyselkavé, hurá do toho

      19.10.2007 12:14:29

      • Denie
        Denie

        Re: Výborné

        Pokud nevíte co s cizrnou, zkuste si jí uvařit a pak upražit... je to výborný...

        11.04.2008 12:40:38



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kari polévka s cizrnou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.