reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kari karbanátky z červené čočky

Vegetariánské karbanátky, které chutnají výborně! Vyzkoušejte můj vlastní recept.


  • 4,2

    39×

    4,1 39
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Loupanou červenou čočku uvaříme doměkka, stačí ji vařit tak 10 minut. Uvařenou čočku scedíme.

Z pórku použijeme mladou zelenou část, kterou nakrájíme na drobné kousíčky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Čočku, mrkev a pórek promícháme v míse. Přidáme vejce, sůl, pepř, kari, prolisované stroužky česneku a lžičku sušené (lépe čerstvé a nasekané) petrželky. Na závěr směs zahustíme jemnou strouhankou a dobře prohněteme.

Z karbanátkové hmoty tvoříme rukama menší koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance.

Kari karbanátky z červené čočky smažíme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji. Jsou rychle hotové.

Kari karbanátky z červené čočky podáváme s bramborovou přílohou (bramborová kaše, vařené či šťouchané brambory).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kari karbanátky z červené čočky

    Celkový počet komentářů: 2
    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kari karbanátky z červené čočky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.