Výborné a odzkoušené karbanátky, vždy se po nich jen zapráší! Však sami vyzkoušejte tenhle úžasný recept.
4 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
1 lžíce | strouhanka |
1 ks | cibule |
3 lžíce | strouhaný parmazán |
1 lžička | hořčice plnotučná |
0.13 lžičky | muškátový oříšek |
100 g | anglická slanina |
500 g | hovězí mleté maso |
1 hrst | čerstvá petrželka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
staročeské koření | |
na potření | |
slunečnicový olej |
Slaninku si nakrájíme na kostičky a opražíme ji na suché pánvi (bez tuku, oleje), sama totiž pustí šťávu. Pak k ní přidáme na drobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Do mísy dáme všechny vypsané suroviny, k nim pak přidáme slaninu s cibulí a důkladně smícháme - nejlépe rukou. Poté rovnou tvarujeme kuličky, velikost kuliček záleží jen na nás. Troubu si předehřejeme cca na 200 °C. Vytáhneme si větší plech a na něj dáme pečící papír. Pak na něj naskládáme karbanátky a ty pak z každé strany mírně polijeme olejem. Plech s karbanátky dáme do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočíme. Karbanátky z trouby většinou podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory. Jsou opravdu výborné!
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Sekaná pečeně s bramborovým salátem: Zdravá výživa to sice není, ale ta chuť!
V dnešním článku o tradičních českých pokrmech si připravíme sekanou pečeni s bramborovým salátem. Samozřejmě příprava je opět krok za krokem.
autor Peťula
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena