4 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | strouhanka | |
1 ks | cibule | |
3 lžíce | strouhaný parmazán | |
1 lžička | hořčice plnotučná | |
0.1 lžičky | muškátový oříšek | |
100 g | anglická slanina | |
500 g | hovězí mleté maso | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
staročeské koření | ||
na potření | ||
slunečnicový olej |
Slaninku si nakrájíme na kostičky a opražíme ji na suché pánvi (bez tuku, oleje), sama totiž pustí šťávu. Pak k ní přidáme na drobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Do mísy dáme všechny vypsané suroviny, k nim pak přidáme slaninu s cibulí a důkladně smícháme - nejlépe rukou. Poté rovnou tvarujeme kuličky, velikost kuliček záleží jen na nás. Troubu si předehřejeme cca na 200 °C. Vytáhneme si větší plech a na něj dáme pečící papír. Pak na něj naskládáme karbanátky a ty pak z každé strany mírně polijeme olejem. Plech s karbanátky dáme do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočíme. Karbanátky z trouby většinou podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory. Jsou opravdu výborné!
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Sekaná pečeně s bramborovým salátem: Zdravá výživa to sice není, ale ta chuť!
V dnešním článku o tradičních českých pokrmech si připravíme sekanou pečeni s bramborovým salátem. Samozřejmě příprava je opět krok za krokem.
Autor:Peťula
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena