Z olejovek slijeme stranou olej, rybičky dáme do misky a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme vajíčka a postupně všechny ingredience. Po smíchání směs ochutnáme a popřípadě přidáme koření, nezapomínáme ale, že nesmí úplně přehlušit chuť olejovek. Poté přidáme směsi na karbanátky strouhanku, stejně jako na obvyklé karbanátky. Když dáme strouhanky víc, přidáme olej z olejovek.
Ze směsi tvarujeme menší karbanátky než klasické a pomalu můžeme na malém množství oleje smažit. Doporučuji přidat do oleje lžičku oleje z olejovek a promíchat, pak to tolik neprská. Po vložení posledního karbanátku na pánev s nimi zahýbáme, jinak se nám přilepí k pánvi. Karbanátky z olejovek pečeme z obou stran zhruba 2 minuty.
Karbanátky z olejovek jsou dobré s chlebem a okurkou na večeři. My je připravujeme i jako chuťovku k vínu, ale v tomto případě děláme karbanátky menší.