reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Karamelový cheesecake

Dezert, který nikdy nezklame! Krémový cheesecake s karamelovou chutí. Stačí malinkatý kousek, je velmi sytý.


  • 5,0

    5 2
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Připravíme si korpus. Sušenky důkladně rozdrtíme, nebo rozmixujeme. Přidáme změklé máslo, rum a propracujeme. Kulatou dortovou formu s odnímatelným okrajem vyložíme pečícím papírem, sušenkový základ vsypeme na dno a důkladně napěchujeme do formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut zapékáme. Poté formu vyjmeme a korpus necháme zcela vychladnout.

Mezitím si připravíme krém z mascarpone. Sýr vyklopíme do mísy, přidáme cukr, zakysanou smetanu, rum, hladkou mouku, vejce a důkladně vyšleháme. Krém naneseme na vychladlý korpus a uhladíme. Takto připravený cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Poté teplotu snížíme na 120 °C a pečeme dalších 35 - 40 minut.

Upečený cheesecake necháme v troubě dojít a zcela vychladnout (dvířka trouby necháme částečně pootevřená). Po vychladnutí formu opatrně projedeme po okrajích nožem a okraj formy odstraníme. Cheesecake uložíme do chladu.

Připravíme si karamel. Na silnostěnnou pánev vsypeme cukr a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit. Poté opatrně přilijeme horkou smetanu a za stálého míchání a na mírném ohni prohříváme, dokud není karamel krásně hladký. Chce to trochu trpělivosti. Hotový karamel necháme z části vychladnout.

Karamelem přeléváme hotový cheesecake a podle vlastní fantazie dozdobíme.

Karamelový cheesecake krájíme na porce a podáváme jako výborný dezert.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karamelový cheesecake

    Celkový počet komentářů: 1

    • Zuzanka Chanelka Hanelova
      Zuzanka Chanelka Hanelova

      Komentář k receptu Karamelový cheesecake

      Karemelový cheeskake

      13.04.2018 15:33:19


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Karamelový cheesecake

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.