reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Karamelové větrníky

Recept na výborné sladké zákusky.


  • 3,4

    37×

    3,3 37
  • 1 h 15 min

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 791 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 828 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit vodu a přidáme Palmarin (tuk vhodný na moučníky). Když je rozpuštěný, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na hrnec. Necháme vychladnout a potom mixérem vmícháme vejce.

Těsto si dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytlačujeme těsto do tvaru věnečků. Dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C. Až věnečky zhnědnou, vytáhneme je a po vychladnutí každý věneček přeřízneme.

Změklé máslo rozmixujeme, postupně přiléváme karamelové salko a důkladně umixujeme. Dále si ušleháme šlehačku v prášku podle návodu na obalu.

Na polevu zkaramelizujeme 25 g cukru dohněda, přidáme 15 g vody a mícháme na mírném ohni, dokud není karamel krásně hladký. Do druhého kastrolu dáme 80 g vody, 20 g cukru a přivedeme do varu. Musí bublat. Přidáme solamyl a mícháme, až mírně zhoustne. Poté slijeme s karamelem z prvního kastrolu. Dobře promícháme a můžeme namáčet vršky větrníků. Pozor, horké! Ozdobené větrníky dáme ztuhnout na mřížku.

Na spodní část větrníků nejdříve mažeme karamelový krém, pak šlehačku a přiklopíme vršky se ztuhlou karamelovou polevou.

Karamelové větrníky podáváme jako vynikající zákusek ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karamelové větrníky

    Celkový počet komentářů: 11
    • Iveta
      Iveta

      Komentář k větrníkům

      Myslím že je jedno zda člověk použije palmarin či stellu nebo heru. Důležité pravidlo pro odpalované těsto: Nesmí se během pečení otevřít trouba!!!
      Jinak těsto naběhlo a umělá šlehačka? Tak když to tak vadí tak si udělám svou ne :-)

      06.03.2016 13:44:37

    • Ivuš
      Ivuš

      Dělat nebo nedělat

      Nevím, zda je dělat, když je k tomu takový negativní ohlas. Nerada bych se piplala s něčím z čeho stejně nic nebude

      02.11.2015 19:23:22

    • Terami
      Terami

      Komentář k receptu Karamelové větrníky

      větrníčky jsem zkusila a těsto totální propadák, po vytažení z trouby byly krásné a do 15 min. se propadly dovnitř...co jsem udělala špatně? jsou z toho placky, které nejdou dolů z pečícího papíru. možná bych uvítala více rozepsat pečení. pro laiky jako jsem já, kteří nikdy toto nedělali každá rada na víc dobrá. :)

      02.05.2015 13:36:10


    • VladkaV
      VladkaV

      zkusila jsem

      Recept jsem si upravila podle svého a nemají chybu :-D

      31.01.2015 13:50:35

    • alena
      alena

      karamelové...

      úplně mi stačí, když čtu v názvu větrníky, pak na plech stříkáme věnečky a použijeme šlehačku v PRÁŠKU!!!, a to určitě dělat nebudu.

      27.03.2013 20:41:34


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Karamelové větrníky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.