reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Karamelová smetanová poleva

Domácí poleva vhodná na palačinky, poháry a různé dezerty.


  • 4,5

    51×

    4,4 51
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do rendlíku nasypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat na světle hnědou barvu. Pozor, abychom ho nepřipálili.

Když se cukr úplně rozpustí a nejsou v něm hrudky, vmícháme smetanu. V tomto okamžiku začne poleva pěnit, prskat a srazí se na hroudu. Ta se ale během dalšího míchání rozpustí na hladký krém.

Karamelovou smetanovou polevu necháme vychladnout a dál používáme podle vlastního uvážení. V lednici vydrží karamelová poleva minimálně týden.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karamelová smetanová poleva

    Celkový počet komentářů: 2

    • deidara-senpai (čany)
      deidara-senpai (čany)

      výborná ˇnamka za pár minut...k palačinkám i zmrzlině skvělé.. :))

      24.07.2012 17:33:49

    • Koch
      Koch

      ingredience

      stačí 10% smetana ke šlehání, v nouzi asi i mléko, toho bych ale dával míň, recept dobrý

      18.11.2011 13:11:15

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Karamelová smetanová poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.