reklama
hledat uživatel
       

Karamelová poleva

Lahodná a voňavá poleva z karamelu, kterou můžeme zjemnit lžící másla. Recept zvládne každý.


  • 2,9

    1 255×

    2,9 1255
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

3680 kJ / 879,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Ze čtvrtiny dávky cukru připravíme karamel. Cukr za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda a příjemně voní.

Potom ho opatrně zalijeme vodou a opět povaříme a pořád mícháme dohladka.

Ještě horký karamel vlijeme do zbylého cukru a důkladně mícháme, až je karamelová poleva hladká a lesklá. Polevu můžeme zjemnit lžící másla.

Karamelovou polevu používáme podle potřeby a chuti - na nejrůznější moučníky, dezerty a cukroví.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karamelová poleva

    Celkový počet komentářů: 8
    • Marcela
      Marcela

      Karamelová poleva

      Jelikož všechny recepty na karamelovou polevu mi nevyhovovaly -( většinoi tvrdly nebo byly moc sypké) jsem se rozhodla napsat vám můj recept ,který jsem si doladila dle svého.

      150g cukr krupice,7 lžic HORKÉHO mléka( studené vám bude prskat)+ 1 lžíce másla.
      Cukr rozpustíme na mírném ohni a stále mícháme až bude karamel zlatohnědý přidáme HORKÉ mléko a 1 lžíci másla,rozmícháme a dáme do 260g moučk.cukru a rychle mícháme vařečkou pak promneme směs rukama ,vytvoří se hmota podobná konzistencí žmolence a v tu chvíli přilijeme HORKÉ MLÉKO po troškách tak až se nám vytvoří po lotuhá karamelová poleva,chvíli mícháme do hladka a zkoušíme pomocí vařečky konzistenci,pokud se pěkně táhne ještě chvilinku mícháme a po té nalijeme na připravený dezert.-VĚNEČKY,VĚTRNÍKY,M RAKY ...atd

      09.01.2015 20:23:33

    • Lena
      Lena

      Komentář k receptu Karamelová poleva

      polevu jsem normálně dělala, jen jsem tam přidala trochu víc vody tak,aby to mělo konzistenci polevy a použila jsem na větrníky, byla výborná

      22.03.2014 16:40:31

    • zaneta
      zaneta

      Mam napis si karameloa poleva na vetrniky tam ti vyjedou recepty

      02.03.2014 19:16:24


    • zaneta
      zaneta

      Hruza nedelat

      02.03.2014 18:04:06

    • zaneta
      zaneta

      karamelova poleva

      Tak k te poleve,vubec to neni poleva je to hruza,je to tvrde,jen jsem pokazila buchtu,vubec vam ji nedoporucuji ta pani co sem ten recept dala tak asi nevi co to je poleva!

      02.03.2014 18:01:30

    • eva michálková
      eva michálková

      vůbec se mi to nepovedlo, není to poleva....sice se chvilku tak tváří, ale po vychladnutí se sype.

      04.02.2014 10:22:52

    • lukas
      lukas

      ahoj

      20.02.2011 12:49:54

    • Lukas
      Lukas

      a nemas nejaky navod na karamel ktory by sa dal pouzit na veterniky?

      25.05.2008 14:50:02


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Karamelová poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.