reklama
hledat uživatel
       

Karamelová poleva

Lahodná a voňavá poleva z karamelu, kterou můžeme zjemnit lžící másla. Recept zvládne každý.


  • 2,9

    1 253×

    2,9 1253
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

3680 kJ / 879,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Ze čtvrtiny dávky cukru připravíme karamel. Cukr za stálého míchání pomalu zahříváme, až se zbarví do zlatohněda a příjemně voní.

Potom ho opatrně zalijeme vodou a opět povaříme a pořád mícháme dohladka.

Ještě horký karamel vlijeme do zbylého cukru a důkladně mícháme, až je karamelová poleva hladká a lesklá. Polevu můžeme zjemnit lžící másla.

Karamelovou polevu používáme podle potřeby a chuti - na nejrůznější moučníky, dezerty a cukroví.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Karamelová poleva

    Celkový počet komentářů: 8
    • Marcela
      Marcela

      Karamelová poleva

      Jelikož všechny recepty na karamelovou polevu mi nevyhovovaly -( většinoi tvrdly nebo byly moc sypké) jsem se rozhodla napsat vám můj recept ,který jsem si doladila dle svého.

      150g cukr krupice,7 lžic HORKÉHO mléka( studené vám bude prskat)+ 1 lžíce másla.
      Cukr rozpustíme na mírném ohni a stále mícháme až bude karamel zlatohnědý přidáme HORKÉ mléko a 1 lžíci másla,rozmícháme a dáme do 260g moučk.cukru a rychle mícháme vařečkou pak promneme směs rukama ,vytvoří se hmota podobná konzistencí žmolence a v tu chvíli přilijeme HORKÉ MLÉKO po troškách tak až se nám vytvoří po lotuhá karamelová poleva,chvíli mícháme do hladka a zkoušíme pomocí vařečky konzistenci,pokud se pěkně táhne ještě chvilinku mícháme a po té nalijeme na připravený dezert.-VĚNEČKY,VĚTRNÍKY,M RAKY ...atd

      09.01.2015 20:23:33

    • Lena
      Lena

      Komentář k receptu Karamelová poleva

      polevu jsem normálně dělala, jen jsem tam přidala trochu víc vody tak,aby to mělo konzistenci polevy a použila jsem na větrníky, byla výborná

      22.03.2014 16:40:31

    • zaneta
      zaneta

      Mam napis si karameloa poleva na vetrniky tam ti vyjedou recepty

      02.03.2014 19:16:24


    • zaneta
      zaneta

      Hruza nedelat

      02.03.2014 18:04:06

    • zaneta
      zaneta

      karamelova poleva

      Tak k te poleve,vubec to neni poleva je to hruza,je to tvrde,jen jsem pokazila buchtu,vubec vam ji nedoporucuji ta pani co sem ten recept dala tak asi nevi co to je poleva!

      02.03.2014 18:01:30

    • eva michálková
      eva michálková

      vůbec se mi to nepovedlo, není to poleva....sice se chvilku tak tváří, ale po vychladnutí se sype.

      04.02.2014 10:22:52

    • lukas
      lukas

      ahoj

      20.02.2011 12:49:54

    • Lukas
      Lukas

      a nemas nejaky navod na karamel ktory by sa dal pouzit na veterniky?

      25.05.2008 14:50:02


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Karamelová poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.