reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Karamelová poleva na větrníky

Recept na karamelovou polevu na větrníky.


  • 4,3

    23×

    4,3 23
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cukr nasypeme do kastrolu a necháme pozvolna roztavit na zlatý karamel. Když cukr zkaramelizuje, přilijeme do něj smetanu ke šlehání a mícháme dohladka a dohusta. Když je poleva málo hustá, pomalu vyvařujeme. Pokud je poleva naopak moc hustá, přilijeme smetanu ke šlehání.

Karamelovou polevou ozdobíme připravené větrníky a podáváme jako lahodný zákusek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Karamelová poleva na větrníky

Celkový počet komentářů: 8
  • Laricon
    Laricon

    Komentář k receptu Karamelová poleva na větrníky

    Velmi povedena poleva-jen opravdu varit cukr zmirna, aby nebyl prilis tmavy.

    27.02.2014 06:00:07

  • Baboš
    Baboš

    Dobrý den.Když se k polevě našlehá máslo tak je krém.

    27.07.2013 19:40:56

  • Kiza
    Kiza

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    02.06.2013 22:33:53

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Karamelová poleva na větrníky

    takto připravený karamel se přidává i do šlehačky,nejprve dáme do větrníků lehký krém z pudinku a másla,na něj karamelovou šlehačku

    31.05.2013 16:04:44

    • Kiza
      Kiza

      Re: Komentář k receptu Karamelová poleva na větrníky

      Také dávám karamelovou šlehačku jako náplň do větrníků-nejdříve dám krém z pudingu a ušlehané šlehačky se ztužovačem a na to karamelovou šlehačku.Na polevu používám karamelový fondán.Tuto polevu zkusím.

      01.06.2013 07:11:11

Nalezeno receptů: 8

Přidat příspěvek k receptu Karamelová poleva na větrníky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.