reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Cukr nasypeme do kastrolu a necháme pozvolna roztavit na zlatý karamel. Když cukr zkaramelizuje, přilijeme do něj smetanu ke šlehání a mícháme dohladka a dohusta. Když je poleva málo hustá, pomalu vyvařujeme. Pokud je poleva naopak moc hustá, přilijeme smetanu ke šlehání.

Karamelovou polevou ozdobíme připravené větrníky a podáváme jako lahodný zákusek.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Karamelová poleva na větrníky

Celkový počet komentářů: 8
  • Laricon
    Laricon

    Komentář k receptu Karamelová poleva na větrníky

    Velmi povedena poleva-jen opravdu varit cukr zmirna, aby nebyl prilis tmavy.

    27.02.2014 06:00:07

  • Baboš
    Baboš

    Dobrý den.Když se k polevě našlehá máslo tak je krém.

    27.07.2013 19:40:56

  • Kiza
    Kiza

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    02.06.2013 22:33:53

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Karamelová poleva na větrníky

    takto připravený karamel se přidává i do šlehačky,nejprve dáme do větrníků lehký krém z pudinku a másla,na něj karamelovou šlehačku

    31.05.2013 16:04:44

    • Kiza
      Kiza

      Re: Komentář k receptu Karamelová poleva na větrníky

      Také dávám karamelovou šlehačku jako náplň do větrníků-nejdříve dám krém z pudingu a ušlehané šlehačky se ztužovačem a na to karamelovou šlehačku.Na polevu používám karamelový fondán.Tuto polevu zkusím.

      01.06.2013 07:11:11

Nalezeno receptů: 8

Přidat příspěvek k receptu Karamelová poleva na větrníky